Ford nu va mai produce vehicule electrice în India

Da mai departe!

Ford Motor Co a renunţat la planul privind producerea de vehicule electrice în India pentru pieţele globale şi va continua probabil cu vânzarea fabricilor de acolo, a anunţat joi publicaţia Economic Times, transmite Reuters.

În februarie, Ford anunţase că ia în considerare producerea de vehicule electrice în India pentru export şi posibil pentru vânzarea pe piaţa indiană, după ce în septembrie a informat că intenţionează să oprească producţia de automobile în India şi îşi va închide ambele uzine din această ţară. Compania auto americană ar urma să-şi lichideze operaţiunile de la fabrica Chennai, unde sunt produse autoturisme şi motoare, din statul Tamil Nadu, şi la uzina din statul Gujarat.

Economic Times susţine că discuţiile cu producătorul auto indian Tata Motors privind vânzarea fabricii Gujarat progresează, în timp ce sunt mai mulţi licitatori interesaţi de uzina din Chennai.

Ford nu a răspuns solicitărilor Reuters de a comenta informaţia.

Este un raport bun cost-beneficiu pentru a fabrica maşini în India, iar compania a exportat timp îndelungat vehicule în America de Nord şi Europa, ambele pieţe în creştere rapidă pentru maşinile electrice, aprecia recent Gaurav Vangaal, director în cadrul IHS Markit.

Guvernul Indiei a aprobat o schemă de 3,5 miliarde de dolari pentru a stimula producţia de vehiculele nepoluante, în vederea reducerii importurilor de petrol şi a poluării. 

Related posts