Nissan a prezentat noua generație Juke

Da mai departe!

Noul Nissan JUKE este prezentat în premieră în Europa, o piață pe care s-au vândut aproape 1 milion de modele Juke din momentul lansării primei versiuni, care a definit segmentul de crossovere compacte, în urmă cu 9 ani.

Cu aproape un milion de vehicule comercializate în Europa, Nissan JUKE a rezonat cu așteptările clienților europeni și prin designului său distinct. Noua generație de JUKE, care a fost inaugurată astăzi la Londra, Paris, Milano, Barcelona și Köln se pliază pe nevoile șoferilor europeni, care pun accent pe design, tehnologie și performanță, pe lângă caracterul practic în segmentul crossover. Tehnologia ProPILOT, precum și conectivitatea la bord sunt parte a viziunii Nissan Intelligent Mobility, care redefinește modul în care autovehiculele sunt alimentate, conduse și integrate în societate și face un pas înainte către viitorul mobilității.

„Nissan JUKE a revenit cu identitatea sa unică, cu o personalitate mai pronunțată, cu performanțe interesante și o tehnologie avansată, care răspunde nevoilor șoferilor”, a declarat Ponz Pandikuthira, Vicepreședintele Nissan Europe, Planificare Produs. „Noul design și experiența incitantă de condus vor atrage numărul tot mai mare de clienți care optează pentru crossoverele compacte. JUKE a crescut, păstrând în același timp spiritul îndrăzneț, care l-a definit mereu.”

Noul Nissan JUKE propune un nou standard în segmentul B crossover, cu dimensiuni mai mari, o ținută sportivă, jante din aliaj de 19” și design în stil coupé. Echipat cu blocuri optice integral LED, noul JUKE păstrează farurile iconice circulare și adaugă noua semnătură luminoasă în formă de Y, care completează grila V-Motion specifică Nissan. În plus, culoarea exclusivistă a caroseriei, Fuji Sunset, completează acum gama de 11 culori.
Cu transformări și la interior, noul JUKE oferă un spațiu mai mare atât pentru pasageri, cât și pentru bagaje. Spațiul pentru picioare pentru pasagerii din spate este extins cu 5,8 cm, înălțimea la cap este mai mare cu 1,1 cm, iar portbagajul are capacitate de 422 litri – toate acestea asigurând cu 20% mai mult spațiu. Interiorul complet redefinit oferă plăcere și confort sporit pentru șofer, prin spațiul extins, comenzile intuitive și soluțiile de depozitare mai ușor de utilizat. Noile materiale soft-touch de pe planșa de bord, finisajele ușilor oferă o senzație premium, completată de scaune sport monoforme în versiunea standard și tapițerii Alcantara® sau piele, în funcție de versiunea aleasă.

Oferind un nivel nou de personalizare, noul nivel de echipare N-Design garantează clienților că își pot configura un model unic, conform propriilor preferințe. Sunt disponibile mai multe combinații de culori pentru caroserie, plafon și tapițeria interioară – ceea ce scoate în evidență caracterul urban, premium și sportiv al noului JUKE. Personalizarea exterioară este, de asemenea, posibilă, cu bare de protecție personalizabile, praguri laterale și jante din aliaj de 19”.

Noul JUKE se bucură de performanțe dinamice excelente și de dimensiuni mai mari: lungime 4.210 mm, înălțime 1.595 mm, lățime de 1.800 mm. Își păstrează caracterul compact și este mai ușor cu 23 kg. Datorită oțelului de înaltă rezistență, noul crossover este prevăzut cu o platformă mai rigidă, care asigură o stabilitate, performanță, capacitate de virare sporite, dar și mai multă siguranță și control.
Noul JUKE este alimentat de un motor turbo benzină de 1,0 litri DIG-T în trei cilindri care dezvoltă 117 PS, oferind șoferilor performanțe îmbunătățite, economie de combustibil și rafinament. Disponibil cu o transmisie manuală în 6 trepte sau cu o transmisie automată DCT în 7 trepte și selector al modului de condus (Eco, Standard, Sport), șoferii își pot adapta fără efort stilul de condus la orice scenariu al călătoriei.

Noul JUKE este dotat acum cu sisteme avansate Nissan Infotainment și de asistență la condus. Dispunând de tehnologia Nissan Intelligent Mobility, noul crossover este cel mai conectat model Nissan din toate timpurile.

Nissan Intelligent Mobility
Tehnologia avansată ProPILOT va fi disponibilă pe JUKE, în premieră. Proiectată pentru utilizarea pe autostrăzi, în traficul pe cu o singură bandă, sistemul ProPILOT accelerează sau frânează pentru ca șoferul să mențină distanța și viteza potrivite și de asemenea, menține mașina pe centrul benzii de circulație.
În plus, JUKE propune un pachet complet de tehnologii de siguranță, incluzând Frânare Inteligentă de Urgență cu Recunoaștere Pietoni și Cicliști, Recunoaștere Semne de Circulație, Avertizor Părăsire Bandă, Alertă Trafic Spate și Intervenție Unghi mort, ca o premieră Nissan unică în segment. Intervenția Unghi Mort avertizează șoferul când o mașină intră în unghiul său mort și readuce JUKE înapoi pe banda de circulație.

Conectivitate, Infotainment și BOSE® Personal® Plus
Cu noul sistem de Infotainment NissanConnect, șoferii pot utiliza Apple CarPlay® și Android Auto pentru a-și proiecta și utiliza aplicațiile preferate de pe smartphone-uri direct pe ecranul tactil de 8”. Șoferii pot accesa, de asemenea, Hărțile TomTom & Live Traffic sau își pot activa In-Car Wi-Fi pentru a permite pasagerilor să își conecteze laptopurile sau tabletele.

Aplicația NissanConnect Services este asistentul mobil perfect la drum, oferind controlul asupra mai multor funcții ale mașinii lor. Proprietarii Nissan JUKE pot verifica acum starea de blocare a ușii vehiculului lor și pot bloca sau debloca mașina direct de pe smartphone. Pentru o siguranță sporită, șoferii pot verifica, de asemenea, presiunea și nivelul uleiului înainte de a pleca într-o călătorie.
Șoferii și pasagerii pot asculta muzică la un volum mai mare și la o calitate excelentă, cu sistemul de sunet Bose® Personal® Plus. Cu opt incinte acustice puternice ce includ două unități Bose UltraNearfield integrate în ambele tetiere frontale – ascultătorii se pot bucura de e experiență audio completă.
Noul Nissan JUKE va continua să fie produs la fabrica Nissan din Sunderland, U.K., câștigătoare a multor premii. Primele livrări pe piețele europene vor avea loc la sfârșitul acestui an.

Related posts