Mitsubishi va readuce subcompacta Colt pe piața europeană în 2023

Da mai departe!

După o perioadă de incertitudine, iată că marca Mitsubishi va reveni în Europa cu o gamă nouă de modele. Japonezii de la Mitsubishi, parte a unei alianțe cu Renault și Nissan, vor relansa în Europa modelul Colt în toamna anului 2023.

În urma modificării planurilor de a îngheța activitățile pe piața europeană, Mitsubishi Motors a anunțat că va comercializa din 2023 în Europa două modele având la bază platforma CMF-B a partenerilor de la Renault.

În prima lună a acestui an a fost confirmat faptul că primul dintre aceste modele va fi noua generația a SUV-ului ASX care va îngloba o gamă completă de grupuri motopropulsoare, inclusiv Plug-in Hibrid (PHEV) și Hibrid (HEV).

Cu viitorul ASX, dezvoltat pe aceeași platformă cu Renault Captur, anunțat pentru primăvara lui 2023, Mitsubishi a confirmat acum că în același an, dar în toamnă, va prezenta și o nouă generație a modelului Colt.

Nume foarte cunoscut de fanii Mitsubishi, Colt va fi de această dată produs pe aceeași platformă cu Renault Clio și va deține multe dintre dotările acestuia. De altfel, imaginea dată publicității de compania japoneză arată linii apropiate de cele ale modelului francez.

Deși nu există prea multe detalii legate de sistemele de propulsie cu care va fi echipat viitorul Mitsubishi Colt este limpede că acesta va avea atât mici motoare alimentate cu benzină cât și tehnologie hibridă (HEV).

„Adăugarea noului hatchback Colt și a noului ASX anunțat anterior va crește semnificativ oferta noastră pentru clienți în 2023, alături de modelele Space Star și Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors are o istorie lungă în segmentul B, iar denumirea Colt este sinonimă cu acest segment. Așteptăm cu nerăbdare să scriem un nou capitol în povestea Colt și a mărcii Mitsubishi Motors în Europa”, a declarat Frank Krol, președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europa.

Viitorul Mitsubishi Colt va fi produs alături de Renault Clio la uzina turcă din Bursa în timp ce ASX va fi asamblat la Valladolid, în Spania.

Mitsubishi Colt a apărut pe piață pentru prima dată în 1962. Ultima generație vândută în Europa a fost produsă la fabrica Nedcar din Olanda între 2004 și 2014. Între acești ani au fost vândute 403.957 unități.

Related posts