General Motors și Honda vor dezvolta împreună mașini electrice accesibile

Da mai departe!

Constructorul auto american General Motors și japonezii de la Honda Motor Co. vor dezvolta împreună o gamă de automobile electrice disponibile pentru o gamă largă de consumatori la un preț mai mic de 30.000 de dolari.

„GM și Honda își folosesc tehnologia avansată, designul și strategiile de producție pentru a crea un vehicul electric accesibil și foarte solicitat în întreaga lume, inclusiv pe piețele noastre cheie din America de Nord și de Sud și China”, a declarat Mary Barra, CEO-ul GM, citată într-un comunicat de presă al companiei.

Se așteaptă ca societățile să înceapă producția în masă în 2027. Aceștia plănuiesc să producă milioane de mașini populare în rândul publicului, inclusiv crossovere compacte. Creșterea gradului de accesibilitate a vehiculelor electrice reprezintă o provocare cheie în adoptarea în masă a noilor tehnologii de către consumatori. Deși popularitatea acestor mașini este în creștere, ele pot fi încă achiziționate în principal de segmentele mai bogate ale populației.

GM și Honda au convenit, de asemenea, să colaboreze la dezvoltarea de noi tehnologii de baterii pentru a reduce și mai mult costul electrificării, pentru a îmbunătăți tehnologia de conducere și pentru a crește sustenabilitatea producției.

Conform planurilor GM, compania își propune să producă și să vândă în jur de 2 milioane de mașini electrice în fiecare an la nivel mondial până în 2025. Honda, între timp, s-a concentrat anterior în principal pe vehicule hibride, dar a început recent să își extindă oferta de mașini electrice.

Companiile nu au comunicat detalii financiare ale noului parteneriat. Aceasta nu este prima dată când GM și Honda colaborează. Anterior, Honda a investit 750 de milioane de dolari în divizia Cruise a GM, care dezvoltă tehnologii de conducere fără pilot. Companiile colaborează, de asemenea, în domeniul bateriilor și al vehiculelor cu pile de combustie.

Related posts