Mazda prezintă în Japonia un concept sportiv compact

Da mai departe!

În cadrul Salonului Mobilității din Japonia, alături de premiera modelului MX-5 2024, Mazda a prezentat MAZDA ICONIC SP, un model concept care îmbină un sistem de propulsie rotativ cu două rotoare cu o platformă EV, o abordare a sistemului de propulsie lansată odată cu noua Mazda MX-30 R-EV. 

MAZDA ICONIC SP este un concept sport compact conceput pentru a se adapta la o nouă eră și arată angajamentul continuu al companiei față de crearea de produse care să satisfacă dragostea clienților pentru condus și mașini.

Conceptul are un centru de greutate scăzut pentru a oferi performanțe de manevrabilitate excelente. Proporțiile sale unice sunt posibile datorită capotei joase, obținută prin montarea motorului rotativ ușor și compact în centrul mașinii.

Ideea unui sistem EV rotativ cu două rotoare ar oferi un motor extrem de adaptabil, cu o configurație flexibilă și capacitatea de a folosi o varietate de combustibili, inclusiv hidrogen, ceea ce îl face o tehnologie unică pentru Mazda, ideală pentru dotarea modelelor sport. Iar dacă bateria este încărcată cu electricitate derivată din energie regenerabilă, este posibilă funcționarea într-o stare potențială de neutralitate a emisiilor de carbon.

La prezentarea conceptului, președintele și directorul general Mazda, Masahiro Moro, a declarat: „Noi iubim MX-5 și lumea iubește MX-5. Suntem hotărâți, în era electrificării, să păstrăm vie bucuria de a conduce pe care MX-5 o reprezintă, iar MAZDA ICONIC SP, cu sistemul de propulsie EV cu generator de energie rotativ dublu, este soluția noastră ideală. Un ideal pentru al cărei lansări vom munci din greu. Mazda va crea întotdeauna vehicule care să le reamintească oamenilor că mașinile sunt o bucurie pură și o parte indispensabilă a vieții lor.”


Specificațiile principale ale conceptului MAZDA ICONIC SP

Lungime totală x lățime x înălțime (mm) – 4.180 × 1.850 × 1.150

Ampatament (mm) – 2.590

Greutate (kg) – 1.450

Putere maximă (CP) – 370

Raport putere-greutate – 3,9

Related posts