Mazda dezvăluie noul CX-5 la Geneva

Da mai departe!

Mazda sărbătorește a 50-a participare la Salonul Auto de la Geneva cu premiera europeană a noului Mazda CX-5, a doua generație a popularului SUV. Totodată, în centrul atenției la standul producătorului japonez se vor vor mai afla Mazda CX-3 2017 și Mazda2 2017, cele mai noi ediții pentru clasele SUV-B și supermini.

Noul CX-5 îmbunătățește punctele forte care au făcut din generație curentă cel mai bine vândut model Mazda din Europa. Caracteristicile Jinba-Ittai ale primului model cu gama completă de tehnologii SKYACTIV au evoluat în concordanță cu filosofia centrată pe șofer a producătorului, pentru a le oferi și pasagerilor senzația de unitate cu mașina. Astfel, habitaclul cu dotări intuitive are un plus de confort și o ergonomie îmbunătățită, inclusiv un head up display proiectat direct pe parbriz.

Confortul a fost îmbunătățit, datorită scaunelor anti-oboseală, antifonării superioare a habitaclului, suspensiei și trenului de rulare, precum și a sistemului G-Vectoring Control (GVC), care sporește deopotrivă manevrabilitatea și siguranța. Noul CX-5 vine și cu ultimele inovații Mazda în materie de siguranță activă. La exterior, linia mai joasă a plafonului și stilul minimalist inspiră o postură sportivă, dar rafinată, poate cel mai bine exprimată prin intermediul culorii premium roșu soul cristal, foarte profundă și cu reflexii strălucitoare.

Mazda CX-3 2017 și Mazda2 2017 integrează pasiunea pentru condus pe care o regăsim la orice model al producătorului. GVC este în echipare standard și ambele modele sunt disponibile cu o gamă extinsă de sisteme de siguranță activă i-ACTIVSENSE care beneficiază, printre altele, de avantajele noilor tehnologii de camere video. Mazda a mai făcut îmbunătățiri majore în materie de confortul interior și rafinament prin numeroase elemente, de la afișaje la volane și finisaje. Exteriorul modelelor, atât de premiat, va rămâne însă nemodificat.

Cea de-a 87-a ediție a Salonului Auto de la Geneva se desfășoară într-o perioadă în care Mazda este pe punctul de a înregistra un nou record la nivel global în anul fiscal ce se încheie pe 31 martie, modelele crossover reprezentând 39% din total vâzărilor. De altfel, producătorul înregistrează și al patrulea an consecutiv de creștere cu două cifre a unităților vândute în Europa în 2016, bazată în primul rând pe atuurile SUV-urilor din seria CX.
Versiunile 2017 vor ajunge în Europa în primăvară, iar noul CX-5 în vară.

Related posts