Mazda 6 Homura – aprinde pasiunea de a conduce

Da mai departe!

Mazda 6 a primit un facelift care face cel mai frumos sedan din segment și mai atrăgător. În această formă, dar cu o nouă versiune, a venit la testele AutoReport.ro

Indiferent din unghiul din care o privești, Mazda 6 este o apariție spectaculoasă, iar designul ei este surprinzător de frumos și echilibrat. Designul KODO: Sufletul Mișcării caracterizează noua Mazda6 Sedan. Noua culoare unicat de pe modelul de test, denumită Gri Machine accentuează în mod vibrant liniile fluide, curbele îndrăznețe și senzația de mișcare puternică din față în spate. Cuvântul „Homura” în japoneză înseamnă „scânteie” sau „flacără”. Ca o expresie unică a designului nostru premiat Kodo, Mazda6 Homura exprimă un sentiment controlat de energie. În combinație cu noua culoare Gri Polymetal, accentele negre din exterior se combină cu noile accente rafinate din interior.
Am testat modelul diesel de 194 CP cuplat la o cutie de viteze automată. În această combinație, mașina are un comportament dinamic foarte bun. Deși avem un motor aspirat de 2,5 litri, noua Mazda 6 punctează foarte bine și la capitolul economie, drumul pe DN1 ne-a dus la valori de consum foarte bune. Din punct de vedere al confortului, suspensiile au acum setări mai fine, iar denivelările din asfalt trec aproape pe nesimțite. Surprinzător este comportamentul în viraje al acestui sedan destul de lung care ne oferă și sportivitate. Mai mult, acest tip de motor clasic, garantează faptul că mașina va avea viață lungă.
În interior, Mazda a adus materiale demne de clasa premium. Plasticele folosite sunt moi, iar finisajele sunt foarte bune. Inserțiile plasate cu gust, dar și designul încântător te face să te simți foarte bine în interiorul în care încap 5 persoane.
Conceput în jurul șoferului, habitaclul te conectează fără efort la lumea ta, prin intermediul sistemului avansat de infotainment MZD Connect, prevăzut acum cu un ecran tactil color mai mare, de 8 inch. Navighează cu ușurință folosind ecranul tactil intuitiv, de înaltă definiție sau centrul de comandă multimedia. Sistemul surround-sound Bose Centerpoint cu 11 difuzoare îți oferă experiența audio excelentă.
Noua Mazda6 Sedan îți inspiră încredere, mai ales datorită masivității. Pe lângă aspectul elegant, mașina este echipată cu tehnologii de siguranță avansate i-ACTIVSENSE, cu patru camere și opt senzori, oferind siguranță deplină pentru șofer și pasageri, inclusiv Sistemul de monitorizare 360° pentru parcare mai ușoară. Pilotul automat adaptiv Mazda cu funcție Stop & Go, a devenit deja obișnuiță în acest segment Mazda, alături de lane assist și asistența la unghiul mort. O altă premieră este sistemul Head Up Display color este acum proiectat pe parbriz.

Mazda6 G194 HOMURA
0-100 km/h: 9 secunde
Viteza maximă: 220 km/h
L/l/î: 4.870/1.840/1.450
Masă proprie: 1.537 kg
Volum portbagaj (l): 480
Cilindree (cmc): 2.191
Putere (CP): 194 la 6.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 258 la 4.000 rpm
Consum mediu: 6 l/100 km (urban)
Cutie de viteze: automată, 6 trepte

Related posts