Kia XCeed câștigă prestigiosul premiu ‘Volanul de aur’ (Golden Steering Wheel)

Da mai departe!

XCeed, noul CUV urban al Kia a triumfat la premiile „Volanul de aur” (Das Goldene Lenkrad) – adesea considerat ca cel mai important premiu din industria auto din Germania. Kia XCeed a primit premiul pentru „Cea mai bună mașină sub 35.000 de euro” în cadrul premiilor anuale prezentate de publicațiile Auto Bild și Bild am Sonntag.

XCeed, cel mai tânăr membru al familiei Kia Ceed, s-a luptat cu o competiție dură formată dintr-un grup merituos de competitori pentru a câștiga premiul „Cea mai bună mașină sub 35.000 de euro”. Au fost analizate în total 58 de automobile noi, echipa de testare evaluând prețul de bază, echipamentul standard, garanția, costurile suplimentare și modul de condus.

„Echipa editorială Auto Bild a acordat premiul „Volanul de aur” modelului Kia XCeed, în categoria „sub 35.000 de euro” pentru că este un câștigător încă din start, impresionând prin spațiu și calitate și nu numai datorită garanției de șapte ani”, a spus Andreas May, șeful de testare și tehnologie.

„Premiul arată capacitățile brandului nostru”, a declarat Steffen Cost, Director General al Kia Motors Deutchland. „A avea cea mai bună mașină în această gamă de preț înseamnă, în cele din urmă, a fi cel mai bun în multe moduri, incluzând confortul, plăcerea de a conduce și calitatea, acesta din urmă fiind susținut de garanția noastră de șapte ani. Suntem foarte mândri că experții Auto Bild au onorat produsul nostru cu acest premiu.”

Cea de a treia generație a familiei compacte Ceed, care recent a învins Volkswagen T-Roc într-un test comparativ realizat de Auto Bild (articolul 42/2019), continuă să triumfe după succesele înregistrate de modelele Ceed, Ceed Sportswagon și ProCeed. Împreună, aceste modele au câștigat în jur de 20 de teste comparative realizate de publicații media de top, chiar și împotriva rivalilor aparținînd brandurilor premium. Modelul Ceed a câștigat bronzul în competiția „Mașina anului 2019”, situându-se foarte aproape în urma modelelor Jaguar I-Pace și Renault Alpine A110.

Vânzările celei de a treia generații a compactei s-au dublat în acest an în Europa (Ianuarie-octombrie 2019: 92.050 unități vândute; anul anterior: 49.868 unități vândute) și în Germania (ianuarie-octombrie 2019: 18.003 unități; anul anterior: 8.991 unități).

Kia XCeed: un crossover ce combină stilul practic al unui SUV cu manevrabilitatea unui hatchback
Kia XCeed este noul CUV urban (crossover utility vehicle) al Kia Motors, un automobil care combină stilul practic al unui SUV compact cu pachetul de funcționalități și manevrabilitatea sportivă a unui hatchback. Modelul XCeed oferă o serie de funcționalități avansate pentru siguranță, conectivitate și infotainment, fiind astfel unul dintre automobilele cele mai avansate din punct de vedere tehnologic din clasa sa.

Modelul este disponibil cu o gamă de cinci motoare turbo foarte eficiente (benzină și diesel) și o versiune plug-in hybrid ce va completa gama la începutul anului 2020. Sunt disponibile trei motoare turbo cu injecție directă pe benzină (T-GDi): motorul în trei cilindri, de 1.0 litri, motorul turbo în patru cilindri T-GDi și motorul T-GDi high power de 1.6 litri regăsit pe modelul Ceed GT și ProCeed GT. Kia XCeed este disponibil de asemenea cu două propulsoare Smartstream – cele mai curate motoare diesel produse de Kia și cele mai eficiente din gamă. Motorul Smarstream de 1.6 litri este oferit în variantele de putere de 115 CP și 136 CP.

Dotările opționale includ un sistem de navigație de 10.25 inch, un bord complet digital, un sistem audio premium, scaun pentru șofer cu ventilare, haion care se deschide cu ajutorul senzorilor, sistemul de asistare la păstrarea benzii de circulați și sistemul de asistare la parcare.

Fiecare model va beneficia de garanția unică a companiei, oferită standard, de 7 ani, 150.000 kilometri, dar și de actualizarea hărților timp de 7 ani pentru modelele echipate cu sistemul de navigație Kia.*

Premiul „Volanul de aur” – o competiție foarte apreciată
Premiul „Volanul de aur” (Das Goldene Lenkrad) a fost acordat în fiecare an începând din 1976 celor mai bune modele de mașini noi lansate într-o perioadă de 12 luni. Concursul include premiile editoriale „Cea mai bună mașină” și premiul special „Cea mai bună inovație”. Juriul de evaluare a automobilelor a fost compactat pentru a fi format exclusiv din experți auto. Cititorii publicațiilor Auto Bild și Bild am Sonntag selectează cele trei finaliste în fiecare din cele șapte clase auto (auto mici, auto compacte, auto de clasă mijlocie și de lux, SUV-uri mici, SUV-uri de clasă medie, SUV-uri de clasă mare, mașini sport), care sunt testate de către juriul din centrul DEKRA Lausitzring.

Related posts