Ford va utiliza numele Mustang pentru noul său SUV electric ce va fi dezvăluit duminică

Da mai departe!

Producătorul auto american Ford Motor Co a anunţat joi că va utiliza numele Mustang, rezervat anterior pentru modelele sport, pentru un nou SUV electric pe care clienţii din SUA, Canada şi Europa îl vor putea comanda începând din 17 noiembrie, transmite Reuters.

Ford, prezent şi pe piaţa din România, a confirmat că noul său SUV electric va purta denumirea Mustang Mach-E, în avanpremiera evenimentului de prezentare a acestui model care va avea loc duminică la Los Angeles. Până acum, numele Mustang a fost utilizat de Ford numai pentru o linie de coupe-uri sportive.

Noul SUV se numără printre cele peste 12 modele de automobile electrice pe care Ford intenţionează să le lanseze până în 2022 în schimbul unor investiţii de 11,5 miliarde dolari. În luna aprilie acestui an, Ford a anunţat că va investi 500 milioane de dolari în producătorul de automobile electrice Rivan şi de asemenea a informat că intenţionează să utilizeze platforma pusă la punct de startup-ul din Michigan pentru a construi un nou vehicul electric marca Ford.

Cu privire la Mustang Mach-E, Ford a precizat că cei care doresc să facă o rezervare pot face acest lucru pe site-ul Ford din SUA, Canada şi Europa prin plata unei garanţii returnabile de 500 de dolari.

Ford este prezent şi pe piaţa din România.

Related posts