Jeep Avenger este Car of the Year 2023

Da mai departe!

Jeep Avenger este câștigătorul titlului 2023 Car of the Year. Premiul a fost decernat în cadrul unei ceremonii care a fost ținută pentru prima dată la Salonul Auto de la Bruxelles. De obicei, acest premiu pentru Mașina Anului Europeană, era decernat la Geneva, dar salonul GIMS a migrat la Dubai.
Jeep Avenger a obținut 328 și 21 din partea juraților acestui concurs. Este prima dată când brandul american din cadrul grupului Stellantis câștigă acest premiu.
Pe locul 2, surprinzător, se află o autoutilitară: Volkswagen ID. Buzz, care a primit 241 de puncte. Locul 3 este ocupat de Nissan Ariya cu 211 puncte, în timp ce Kia Niro a primit 200 de puncte pentru locul 4. Renault Austral a ocupat poziția 5 cu 163 de puncte, iar noua abordare pentru Peugeot 408 a adus 149 puncte. La coada clasamentului este platforma Subaru Solterra/Toyota bZ4X cu 133 puncte.

De obicei, juriul este format din 61 de jurnaliști auto, dar, anul acesta, 4 jurați din Rusia nu au fost prezenți, ca răspuns la războiul din Ucraina.

Mașini electrice care au luat acest titlu

Jeep Avenger nu este primul vehicul full electric care câștigă acest titlu. În 2011, marele câștigător a fost desemnat o mașină cu zero emisii, adică Nissan Leaf. Opt mai târziu, Jaguar I-Pace lua acasă coroana, iar, în 2022, Kia EV6 a fost desemnată Mașina Anului în Europa.

Jeep Avenger este un model electric situat în gamă sub Renegade. A fost prezentat la Salonul Auto de la Paris în 2022 și promite o autonomie de 400 de kilometri.

Related posts