Ineos Automotive începe producția modelului Grenadier, inspirat din celebrul Land Rover Defender

Da mai departe!

Unul dintre cele mai așteptate automobile din segmentul off-road, Ineos Grenadier, produs dintr-o ambiție a miliardarului Jim Ratcliff, a intrat în producție la uzina din Hambach, Mașina a fost deja prezentată pe piață, inclusiv în România.

Ineos Grenadier, un vehicul off-road, care amintește izbitor de clasicul Land rover Defender, intră în producție și se pregătește de primele livrări către clienți, peste aproximativ o lună. Mașina este produsă în Hambach, Franța, în fosta uzină a Mercedes-Benz, în care erau asamblate mașini Smart. Fabrica a fost cumpărată în 2020 și a fost retehnologizată, pentru a putea produce noul automobil.

Acesta a fost dezvoltat de la zero, pentru a putea satisface cererea de vehicule utilitare 4×4, care a rămas neacoperită după oprirea producției Land Rover Defender în 2016. Compania britanică Jaguar Land Rover a decis să înlocuiască celebrul model cu o generație nouă, care nu mai are aceleași trăsături specifice mașinilor offroad. Miliardarul Jim Ratcliff, care controlează compania Ineos, un mare fan al modelului Defender, a decis să producă un automobil similar încercând inițial să cumpere uzina și licența de la Land Rover. După ce a fost refuzat, el a pus bazele Ineos Automotive, dând startul unei copii moderne a lui Defender. „Am parcurs un drum lung de la startul proiectului în 2017, iar acesta este un moment de referință pentru INEOS Automotive ca producător de autovehicule”, a declarat Mark Tennant, Commercial Director, INEOS Automotive. „Faptul că am ajuns în acest punct este o dovadă a rezilienței și a eforturilor intense depuse de întreaga echipă a INEOS Automotive, de partenerii noștri de dezvoltare și de furnizorii noștri, pentru care le mulțumim tuturor acum, când ne apropiem de primele livrări către clienți”.

Pentru a vinde modelul, Ineos și-a căutat distribuitori locali pe piețele din Europa, în România fiind aleasă Automobile Bavaria, cel mai mare dealer BMW de pe piața locală, cu afaceri și în Germania și Austria, companie controlată de Michael Schmidt. În total, Ineos spune că a semnat contracte cu dealeri care acoperă peste 200 de puncte de vânzare și service, la nivel global. Primul model al Ineos, Grenadier a fost dezvoltat ca un off-roader clasic, cu șasiu de tip scară, separat de caroserie, suspensii cu arcuri și motoare mari, de 3.0 litri, produse de BMW, atât pe benzină, cât și diesel. Mașina va fi produsă în trei caroserii, cu 2 sau cu 5 locuri, și va avea toate echipamentele tipice unui vehicul 4×4 utilitar: diferențial central blocabil, cutie de transfer cu două trepte, tracțiune integrală permanente. În plus, sistemele de asistență moderne, electronice, vor crește atât performanțele mașinii, cât și siguranța pasagerilor.

Related posts