INEOS a prezentat un nou model: Fusilier

Da mai departe!

În această după amiază la Londra, în pub-ul Grenadier, Sir Jim Ratcliffe, Președinte și CEO INEOS Group, a prezentat noul model INEOS Fusilier. Este o premieră pentru industria auto, fiind un 4×4 autentic, oferit cu 2 variante de propulsie : full electric și electric cu range extender.

INEOS Automotive a dezvăluit noul său vehicul 4X4, INEOS Fusilier, urmând confirmarea unei linii de modele cu emisii zero în mai 2022. Noul vehicul va oferi o capacitare off-road de clasă mondială, fără niciun compromis în performanța pe drumurile asfaltate, și va oferi opțiuni atât cu emisii zero, cât și cu emisii reduse.

Prezentat în Londra de către Sir Jim Ratcliffe, s-a confirmat că alături de trenul de rulare complet electric (BEV) anterior anunțat, este în curs de dezvoltare și o variantă electrică cu emisii reduse pentru a asigura că INEOS Fusilier îndeplinește cea mai largă gamă de nevoi ale consumatorilor globali, în timp ce avansează către decarbonizare. Opțiunea cu extensor de autonomie constă într-un motor pe benzină mic care alimentează un generator pentru a menține nivelul de încărcare a bateriei atunci când nu este disponibilă încărcarea externă. Confirmarea detaliilor privind trenul de rulare alternativ și momentele de lansare sunt așteptate până în toamna anului 2024.

Sir Jim Ratcliffe, președintele INEOS, declară: „Pe măsură ce am dezvoltat acest vehicul, am ajuns rapid la concluzia că, pentru a avansa către decarbonizare, dar în continuare să producem mașini pe care consumatorii doresc să le conducă, avem nevoie de o combinație de tehnologii de tren de putere. BEV-urile sunt perfecte pentru anumite utilizări: călătorii scurte și livrări urbane, dar industria și guvernele trebuie să aibă așteptări realiste în jurul altor tehnologii care pot contribui la accelerarea ritmului necesar de schimbare. Acesta este motivul pentru care oferim un tren de putere suplimentar pentru Fusilier, unul care reduce dramatic emisiile, dar are și gama și capacitățile de alimentare necesare.”

Dezvoltat împreună cu furnizorul auto de vârf din industrie, Magna, care va produce și vehiculul în facilitățile sale din Graz, Austria, INEOS Fusilier va reprezenta o propunere unică pentru clienți. Construind pe baza ADN-ului Grenadierului cu o direcție modernă și o identitate distinctivă, noul 4X4 va fi puțin mai scurt în lungime și puțin mai mic în înălțime. Va fi construit pe o platformă skateboard personalizată, cu un capac superior și un șasiu din oțel, și uși și închideri din aluminiu.

INEOS s-a asociat cu Magna în dezvoltarea Grenadierului în format stație de lucru și a pick-up-ului Quartermaster. Ca unul dintre cei mai mari furnizori auto și producători contractuali independenți din lume, Magna produce mai multe vehicule convenționale cu motoare cu ardere internă, hibride și electrice pentru diferiți producători auto. Parte din procesul de dezvoltare a INEOS Fusilier va include un program riguros de testare pe muntele Schöckl din Austria, aproape de facilitatea completă de asamblare a vehiculelor a Magna din Graz.

Lynn Calder, CEO al INEOS Automotive, comentează: „Anunțarea celei de-a treia linii de modele reprezintă un alt punct de referință semnificativ pentru INEOS Automotive, consolidându-ne intenția ca producător auto – la fel ca întreaga noastră gamă de vehicule, suntem aici pe termen lung.”

Demonstrându-și angajamentul mai larg față de decarbonizare în viitor, INEOS Automotive a dezvăluit și un Demonstrator de Tehnologie cu Celulă de Combustibil cu Hidrogen pentru Grenadier la Festivalul de Viteză de la Goodwood în iulie 2023. Demonstratorul demonstrează că tehnologia pentru un 4X4 cu hidrogen este capabilă și pregătită pentru producție, dar infrastructura de alimentare trebuie să fie în loc înainte ca aceasta să fie comercial viabilă.

Related posts