Hyundai a prezentat i30 facelift

Da mai departe!

Hyundai a prezentat noua gama i30, care se remarca prin designul actualizat si echipamentele avansate pentru siguranta/ conectivitate. Disponibil in variante de caroserie hatchback, fastback si wagon, alaturi de nivelul de echipare N Line, i30 a fost dezvoltat pentru a raspunde nevoilor diferite ale clientilor.

Exteriorul este usor de recunoscut, datorita designului distinctiv si elegant. Modelul grilei, ornamentele barei de protectie si ale proiectoarelor de ceata, precum si jantele din aliaj de 16 inchi au fost reproiectate. In partea din spate (versiunile hatchback si wagon), insertia cromata a barei de protectie are un aspect mai angular. Farurile si luminile din spate cu LED sunt disponibile acum in echiparea standard.

Noul i30 va fi disponibil in 12 culori exterioare, dintre care sapte noi: Abyss Black Pearl, Ecotronic Grey Pearl, Ultimate Red Metallic, Jupiter Orange Metallic, Meta Blue Pearl, Cypress Green Pearl si Sailing Blue Pearl, alaturi de: Atlas White, Serenity White Pearl, Shimmering Silver Metallic, Shadow Grey si Engine Red.

La interior, pentru plansa de bord si pentru consola centrala au fost utilizate culori speciale, care contribuie la sporirea atractivitatii habitaclului. Clientii pot alege intre patru variante de tapiterie (interior negru – stofa, stofa & piele, piele integral, piele intoarsa & piele), dar si intre trei noi modele pentru scaune. In cazul tapiteriei din stofa/ stofa & piele, spatarul scaunului prezinta acum un model cu linii orizontale.

In comparatie cu varianta standard, versiunea i30 N Line beneficiaza de elemente estetice mai sportive, evidentiate la nivelul grilei. Totodata, tapiteria din piele & piele intoarsa se remarca prin cele trei linii orizontale rosii. In partea laterala, modelul prezinta insertii metalice de culoare inchisa. Clientii pot opta pentru jantele actualizate de 17 si 18 inchi.

Printre noile caracteristici de care dispune acum i30 se numara: ecran LCD color de 4,2 inchi (disponibil in echiparea standard), trei porturi de incarcare USB tip C in fata/ spate, actualizari over-the-air (OTA) pentru harti si instrumentar digital de 10,25 inchi.

Noul autovehicul include in echiparea standard mai multe functii de siguranta Hyundai Smart Sense, printre care: Forward Collision-Avoidance Assist (FCA); Lane Following Assist (LFA); Rear Occupant Alert (ROA); Intelligent Speed Limit Assist (ISLA). Optional, FCA este disponibil cu functie de evitare a coliziunilor in intersectii. De asemenea, sistemul Highway Driving Assist (HDA) 1.5 (disponibil optional) mentine distanta pana la vehiculul din fata, regleaza automat viteza vehiculului in functie de limita si de viraje, pastrand vehiculul pe banda curenta de deplasare.

Noul i30 a fost proiectat pentru a raspunde nevoilor diferite ale clientilor. Pentru confort sporit, interiorul si portbagajul sunt echipate cu lumini LED. In plus, sistemul Parking Distance Warning (PDW), disponibil in echiparea standard, avertizeaza conducatorul auto daca este detectat un obstacol, atunci cand autovehiculul se deplaseaza fata/ spate cu viteza redusa.

Pentru un consum redus de carburant, clientii pot opta pentru versiunile cu sistem mild hybrid de 48V.

Productia noului i30 va incepe in luna aprilie a anului 2024, la fabrica Hyundai din Nošovice, Republica Ceha.

Gama Hyundai „i”

Gama „i” reprezinta o poveste de succes pentru Hyundai in Europa, i10, i20 si i30 fiind unele dintre cele mai populare modele ale marcii. Gama „i” promoveaza calitatea, fiabilitatea si caracterul practic, oferind optiuni diversificate clientilor.

Related posts