Ford deschide „Centrul de Electrificare” din Köln, va produce acolo Explorer electric

Da mai departe!

Ford a transformat istorica sa fabrică din Niehl, Köln, fondată în 1930. În urma unei investiții de două miliarde de dolari acesta are acum o capacitate anuală de 250.000 de mașini electrice și va ajuta compania americană să își atingă planul global de a produce anual două milioane de astfel de mașini până la sfârșitul anului 2026. Deocamdată, aici va fi proddus SUV-ul electric Explorer.

Proiectat pentru a fi extrem de eficient, amplasamentul de 125 de hectare este echipat cu o linie de producție complet nouă, o unitate de asamblare a bateriilor și soluții de automatizare de ultimă generație, permițând o capacitate anuală de producție de peste 250.000 de mașini electrice. În urma succeselor raportate de Mustang Mach-E, E-Transit și F-150 Lightning, Ford a prezentat recent cel de-al patrulea modele electric la nivel global, Explorer, care va fi primul vehicul electric produs în Köln, urmat de un al doilea vehicul electric, un crossover sport.

Centrul de Electrificare din Köln va fi prima unitate de producție Ford la nivel global care va avea o amprentă neutră de carbon și sprijină angajamentul companiei de a atinge acest obiectiv pentru întreaga sa amprentă europeană până în 2035, ceea ce vizează unitățile de producție, logistica și furnizorii direcți.

ADVERTISING

„Deschiderea Centrului de Electrificare din Köln reprezintă startul pentru o nouă generație de vehicule electrice și a producției nepoluante în Europa. Această unitate va fi una dintre cele mai eficiente din punct de vedere ecologic din întreaga industrie. Sunt încântat să continui să lucrez pentru un viitor cu emisii zero pentru copiii și nepoții noștri”, a declarat Bill Ford, președinte executiv al companiei americane.

Totodată, cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz, a declarat și el că nou centru „reprezintă un nou început și marchează cea mai mare investiție din istoria companiei la uzina Ford din Köln. Aceasta este o veste bună pentru Köln, pentru industria auto din Germania, pentru mobilitatea electrică și pentru noua eră.”

Deschiderea Centrului de Electrificare este cel mai nou capitol din lunga istorie a fabricii Ford din Köln, care se află în centrul industriei auto europene din 1930. Printre vehiculele emblematice construite aici s-au numărat Ford Model A, Taunus, Capri, Granada și Fiesta.

De mai bine de 90 de ani, uzina Ford din Köln, care a produs peste 18 milioane de mașini, a fost una dintre cele mai eficiente uzine Ford la nivel mondial și a adus libertatea de mobilitate pentru milioane de europeni, de-a lungul mai multor generații.

Furnizorul local de energie intenționează să își reducă emisiile operaționale cu 60% în 2026 pentru a livra căldură către Ford și apoi să elimine complet aceste emisii până în 2035. Când va fi complet operațional, Centrul de Electrificare din Köln va fi certificat independent ca o unitate cu o amprentă neutră de carbon. Această certificare va fi auditată în mod regulat de o entitate terță, iar posibilele emisii suplimentare vor fi compensate prin achiziționarea de certificate verzi de înaltă calitate.

Related posts