Fiat-Chrysler se alătură BMW Group, Intel şi Mobileye în dezvoltarea platformei pentru condus autonom

Da mai departe!

BMW Group, Intel Corporation, Mobileye, o companie Intel, şi Fiat Chrysler Automobiles (FCA) au semnat un memorandum pentru ca FCA să li se alăture în dezvoltarea platformei de condus autonom. Platforma va fi scalabilă pentru condus autonom de nivel 3 până la nivelul 4/5 şi poate fi utilizată de mai mulţi producători auto din lume.

Partenerii de dezvoltare intenţionează să îşi valorifice reciproc punctele forte, capacităţile şi resursele individuale pentru a îmbunătăţi tehnologia platformei, pentru a spori eficienţa dezvoltării şi pentru a reduce timpul de lansare pe piaţă. Un avantaj pentru a realiza acest lucru va fi colocarea inginerilor în Germania, precum şi în alte locaţii. FCA va aduce inginerie şi alte resurse tehnice şi competenţă pentru cooperare, precum şi volumele semnificative de vânzări, acoperirea geografică şi experiența de lungă durată în America de Nord.

„Pentru a dezvolta tehnologia de condus autonom, este esențial să se creeze parteneriate între producătorii de automobile, furnizorii de tehnologie şi alţi furnizori”, a declarat directorul executiv al FCA, Sergio Marchionne. „Integrarea în această cooperare va permite FCA să beneficieze în mod direct de sinergiile şi economiile de scară, care sunt posibile atunci când companiile reunesc o viziune şi un obiectiv comune”.

În iulie 2016, BMW Group, Intel şi Mobileye au anunţat că vor coopera astfel încât automobilele autonome să devină realitate, colaborând pentru ca soluţiile de condus automatizat (nivelul 3) şi condus autonom (nivelul 4/5) să intre în producţie până în 2021. De atunci, ei au proiectat şi au dezvoltat o arhitectură scalabilă care poate fi utilizată de mai mulţi constructori auto din lume, menţinând în acelaşi timp identitățile unice de brand ale fiecărui producător.

Cooperarea îşi propune ca până la sfârşitul anului 2017 să implementeze 40 de automobile autonome de test pe şosea. De asemenea, este de aşteptat să existe beneficii şi de pe urma valorificării datelor şi a concluziilor de la recent anunţata flotă de 100 de automobile de test (nivel 4) a Mobileye, o companie Intel, care demonstrează efectul de scară al acestei abordări bazată pe colaborare.

„Cei doi factori care rămân esenţiali pentru succesul colaborării sunt excelenţa în dezvoltare fără compromisuri şi scalabilitatea platformei noastre de condus autonom”, a declarat Harald Krüger, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. „Cu FCA ca noul nostru partener, ne consolidăm calea de a crea cu succes cea mai relevantă soluţie nivel 3-5, utilizabilă de mai mulţi constructori, la nivel global”.

„Viitorul transporturilor se bazează pe liderii industriei auto şi ai tehnologiei care lucrează împreună pentru a dezvolta o arhitectură scalabilă pe care producătorii auto de pe mapamond să o poată adopta şi personaliza”, a declarat Brian Krzanich, CEO Intel. „Suntem încântaţi să salutăm contribuţia FCA, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de furnizarea celor mai sigure automobile autonome din lume”.

„Salutăm contribuţiile FCA şi utilizarea platformei de cooperare, care a făcut progrese substanţiale în ultimul an şi intră rapid în faza de testare şi execuţie”, a declarat Prof. Amnon Shashua, director general executiv şi director tehnologic executiv al Mobileye, o companie Intel. „Combinaţia dintre sisteme de senzori avansaţi, cartografiere, integrarea sistemelor de senzori diferiţi şi soluţiile de reguli de condus oferă cele mai înalte niveluri de siguranţă şi versatilitate, într-un pachet eficient din punct de vedere al costurilor, care se va extinde în toate locaţiile geografice şi rutiere”.

BMW Group, Intel, Mobileye și FCA, împreună cu recent anunţaţii parteneri de dezvoltare și integratori de sisteme, invită şi alţi producători auto şi furnizori de tehnologie să se alăture acestora în adoptarea acestei platforme de condus autonom, în efortul de a crea o soluţie la nivel de industrie.

Related posts