Ferrari deschide un centru de cercetare a celulelor de baterii înainte de a lansa primul său model electric

Da mai departe!

Contestatarii electrificării mașinilor primesc o nouă lovitură în orgoliu. Unul dintre cei mai cunoscuți producători de mașini sport de lux, Ferrari, deschide un laborator pentru studiul celulelor de baterii înainte de a începe industrializarea primului său model complet electric.

Ferrari dorește să își extindă cunoștințele în domeniul de celulelor pentru baterii, considerând că acestea sunt extrem de importante în tranziția către vehicule electrice. Totuși, conform lui Benedetto Vigna, șeful producătorului italian, compania nu intenționează să își producă propriile astfel de componente.

Constructorul italian de mașini sport de lux vinde deja, din 2019, mașini cu sisteme hibride de propulsie și are în plan să prezinte primul său vehicul complet electric până la finalul anului viitor.

„Vrem să deschidem celulele și să înțelegem ce se află în ele”, a declarat Vigna la deschiderea centrului de cercetare a celulelor de baterii realizat împreună cu Universitatea din Bologna și producătorul de cipuri NXP Semiconductors.

„Producția (n.n. – celulelor pentru bateriile mașinilor electrice ale companiei) se va face întotdeauna prin intermediul unor producători externi, pe baza know-how-ului pe care sperăm să îl dobândim prin acest centru de cercetare. (…) Nu ne putem permite să luăm celulele ca pe niște cutii negre”, a explicat Benedetto Vigna.

„Vom folosi din ce în ce mai multe celule și va trebui… să le cunoaștem chimia”, a continuat Vigna.

E-Cells Lab se va concentra inițial pe celulele pe bază de litiu, în stare lichidă, dar este pregătit să se orienteze spre abordarea noilor chimii și tehnologii, deși șeful Ferrari a declarat că nu vede bateriile în stare solidă ca pe o opțiune reală „pentru moment”.

La finalul anului trecut, șeful Ferrari declara că programul de dezvoltare a componentelor pentru viitorul prototip complet electric al mărcii a fost accelerat.

„Proiectul primului model complet electric al Ferrari merge conform planului, dar pentru unele procese suntem chiar mai avansați decât era prevăzut”, susținea Benedetto Vigna în noiembrie 2023.

Related posts