Cum să îți pregătești mașina pentru sezonul rece

Da mai departe!

Iarna se apropie cu repeziciune, astfel că orice posesor de automobil se gândeşte deja la echiparea maşinii pentru sezonul rece, astfel ca fiecare drum să fie realizat în siguranţă. Deşi nu există o dată fixă pentru trecerea la echipamentul de iarnă al unei maşini, de cele mai multe ori la începutul lunii noiembrie (sau chiar la finalul lui octombrie), automobilul trebuie pregătit corect pentru iarnă, pentru ca totul să fie în regulă, iar tu să poţi călători în siguranţă, indiferent de vreme.

În primul rând, atunci când temperatura începe să scadă, va trebui să acorzi o atenţie sporită maşinii tale. Aşa cum este bine să ajungi la un consult (cel puţin anual) la un medic pentru a-şi face analize şi a verifica dacă totul este în regulă, exact aşa va trebui să procedezi cu maşina ta. Astfel, înainte de primii fulgi de zăpadă este bine să mergi cu automobilul la un service auto pentru o verificare amănunţită. 

Unele dintre cele mai importante lucruri care trebuie schimbate în sezonul rece sunt anvelopele, cele de vară nefiind în regulă pe un drum acoperit cu gheaţă sau zăpădă. Iar dacă nu ştii exact de unde poţi achiţiona  ”încălţări” noi pentru maşina ta, poţi încerca anvelopele de iarna de la auto-soft.ro, o alegere inspirată pentru pregătirea maşinii pentru sezonul rece.

Nu trebuie să uiţi niciodată să verifici antigelul, mai ales că acesta trebuie să fie unui special, care rezistă la temperaturi cu multe grade sub 0. Iar dacă ai deja un antigel care poate fi lăsat şi în perioada rece, este nevoie să discuţi cu mecanicul pentru a putea completa eventualele pierderi.

Un alt lichid important în perioada sezonului rece este cel de parbriz. Acesta trebuie să fie unul de calitate pentru a te ajuta să dezgheţi parbrizul şi luneta atunci când va ninge sau vor fi temperaturi extrem de scăzute.

De asemenea, nu uita să achiziţionezi raclete pentru a putea curăţa parbrizul atunci când va fi îngheţat, dar şi lichid special pentru a putea dezgheţa încuietorile (atunci când va fi cazul).

Totodată, lanţurile antiderapante sunt foarte importante, aşa că asigură-te că ai mereu în portbagaj un set potrivit pentru anvelopele maşinii, mai ales dacă plănuieşti să călătoreşti în zona montană, unde iarna poate veni pe neaşteptate.

Nu uita nici de lopată, aceasta nu va trebui să lipsească din portbagajul maşinii tale până la finalul sezonului rece.

Aşadar, pregăteşte-ţi maşina din timp pentru temperaturile scăzute, pentru a nu avea surprize neplăcute, dar şi pentru a fi în siguranţă atunci când te vei urca la volan în sezonul rece. 

Related posts