Cu BMW Seria 4 Gran Coupe la concertul Capella Coronensis din cadrul TIFF

Da mai departe!

După schimbările efectuate asupra gamei, BMW Seria 4 Gran Coupe a ajuns subiectul testelor noastre în varianta 420d. Modelul aduce schimbări subtile la nivel de design și aceeași plăcere de conducere cu care ne-au obișnuit bavarezii. Am mers cu acest model la Biserica Fortificată din Criț, la Casa Kraus, dar și la Sibiu, acolo unde se desfășura ultima zi a Festivalului Internațional de Teatru.
Fundatia Michael Schmidt a organizat în data de 18 iunie în Biserica Fortificată din Criț, un concert susținut de Corul Bisericii Negre din Brașov și orchestra Capella Coronensis, dirijor Steffen Schlandt. Concertul a făcut parte parte din programul Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.
Corul de tineret Bach al Bisericii Evanghelice C.A. Brașov (Honterusgemeinde) a fost înființat în anul 1993 de către Eckart Schlandt, ca adăugire la corul „mare” Bach. Membrii corului au alcătuit, împreună, un repertoriu ce cuprinde intonări pentru 4 până la 8 voci, din perioada Evului Mediu până la modernism. Cei aproximativ 20 de membri fac parte din 6 confesiuni şi vorbesc trei limbi materne.
Ca semn al aprecierii sale generale, corul de tineret Bach a fost invitat în turnee locale și în străinătate (München, Dresden, Zürich, Winterthur, Ulm, Stuttgart ). Corul reprezintă, fără urmă de îndoială, diversitatea culturală plină de culoare a Transilvaniei și a României.
Capella Coronensis este o orchestră care se compune din instrumentiști ai Filarmonicii Brașov, și participă împreună cu corul Bach și dirijorul Steffen Schlandt la proiecte muzicale în cadrul festivalurilor, la slujbe religioase sau concerte cu un repertoriu specific din Transilvania.
Concertul a fost urmat Brunch pregatit la Casa Kraus de Chef Liviu Preda, unde am putut afla câteva dintre tradițiile culinare ale sașilor.
BMW a operat de curând un facelift asupra gamelor seria 3 și seria 4. Farurile LED restilizate înlocuiesc actualele unităţi cu xenon de care dispune modelul. Iar toate modelele din gamă sunt echipate, în echiparea standard, cu proiectoare LED de ceaţă în faţă. Stopurile LED ce echipează BMW Seria 4 în premieră oferă un impact suplimentar aspectului puternic al automobilului. Prizele de aer modificate, aplicaţiile specifice liniilor de echipare şi noul deflector spate adaugă alte note atractive.
La interior, noile detalii electroplacate, aplicaţiile cromate şi consola centrală în negru lucios adaugă o notă de exclusivism. Un alt punct de atracţie vizuală este cusătura dublă de pe panoul de instrumente, iar cele trei culori noi de tapiţerie şi cele trei benzi decorative pentru interior noi oferă o varietate şi mai mare atunci când vine vorba de personalizarea designului interior. În seria 4 Gran Coupe au loc 4 persoane, iar portbagajul este foarte încăpător.
Sub capotă, avem parte de clasicul motor de 2 litri diesel care a făcut deja carieră la BMW. Aceasta este celebra unitate cu 4 cilindri a grupului, dar care produce pe acest model 190 CP. Versiunea testată de noi poartă numele 420d. Motorul este cuplat la transmisia automată sport Steptronic care face mașina foarte rapidă atât în oraș cât și pe autostradă.
Suspensia a fost revizuită astfel încât BMW Seria 4 noi se bucură acum de şi mai multă stabilitate în linie dreaptă şi de o direcţie cu reacţie mai bună. Plăcerea de conducere a ajuns acum la niveluri și mai bune, BMW Seria 4 Gran Coupé dispune acum de o setare mai rigidă a suspensiei, care oferă o manevrabilitate şi mai sportivă fără nici o reducere a confortului. Atât dinamica laterală, cât şi cea longitudinală au fost îmbunătăţite.
Standardele de siguranţă şi confort de la bordul BMW Seria 4 Gran Coupe sunt amplificate de sisteme de asistenţă şi diferite dotări infotainment care sunt cunoscute sub titulatura BMW ConnectedDrive. De exemplu, Traffic Jam Assistant sau sistem tempomat bazat pe cameră video cu funcţie Stop & Go.
BMW Seria 4 Gran Coupe facelift 420d
0-100 km/h: 7,3 secunde
Viteza maximă: 231 km/h
L/l/î: 4.640/1.825/1.389
Masă proprie: 1.615 kg
Volum portbagaj (l): 480
Cilindree (cmc): 1.995
Putere (CP): 190 la 4.000 rpm
Cuplu maxim (Nm): 400 la 1.750 rpm
Consum mediu: 5 l/100 km (mixt)
Cutie de viteze: automată, 8 trepte

Related posts