Crossoverul KIA XCeed va oferi un nou panou de bord complet digital

Da mai departe!

Odată cu lansarea sa în Europa în cursul acestui an, noul crossover urban XCeed va fi disponibil cu primul panou de bord Supervision complet digital de 12.3 inch dezvoltat de Kia. Urmând să fie dezvăluit pe 26 iunie 2019, Kia XCeed va fi unul dintre automobilele compacte cele mai avansate tehnologic în momentul comercializării sale.

 

Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, spune: „Noul nostru panou de bord Supervision complet digital este una dintre tehnologiile care vor fi oferite opțional odată cu lansarea noului Kia XCeed. Oferind o gamă largă de funcționalități, în special pe versiunile avansate de echipare, acest panou de bord va juca un rol important în afișarea informațiilor esențiale pentru șofer într-un mod clar și simplu. În viitor, va fi adaptat pentru alte modele Kia pentru că noi căutăm noi modalități de a oferi șoferilor informații utile și esențiale în timpul călătoriei.”

 

Un nou display de înaltă rezoluție, gândit pentru claritate maximă

Noul panou de bord Supervision de 12.3 inch al modelului Kia XCeed este proiectat pentru a oferi informații cât mai clar posibil. Cu o rezoluție mare, de 1920×720 pixeli, panoul de bord digital înlocuiește vitezometrul și turometrul convenționale, regăsite pe actualele automobile de pasageri ale brandului. Display-ul său unitar, integrat, oferă informații digitale pentru viteza automobilului și turația motorului, cu o succesiune rapidă a afișării informațiilor astfel încât să răspundă rapid la instrucțiunile și comenzile șoferului.

 

Între cele două cadrane digitale se regăsește o zonă multifuncțională, operată prin intermediul comenzilor de pe volan. În această zonă a panoului de bord șoferii pot vedea foarte clar informații despre instrucțiunile de navigare, dar și informații audio, apelurile de pe telefon și lista de contacte dar și informații despre călătorie. Acestea includ consumul de combustibil instant sau mediu. De asemenea, sistemul afișează alerte despre diagnosticul automobilului și permite notificări de tip pop-up cu informații despre diversele tehnologii de siguranță activă și de asistență a șoferului dar și informații oferite de sistemul de navigație sau despre traficul în timp real. Display-ul central multifuncțional oferă indicii furnizate de sistemul de monitorizare a atenției șoferului, sfătuindu-l să ia o pauză în cazul în care detectează semne ale oboselii.

 

În momentul în care șoferul parchează sau oprește complet automobilul, noul display rulează un grafic al automobilului în mișcare și afișează un sumar al călătoriei. Acesta arată timpul și distanța parcursă, consumul mediu de combustibil și distanța estimată de parcurs bazată pe nivelul actual de combustibil.

 

Noul panou de bord Supervision este disponibil opțional pentru noul model Kia XCeed, în funcție de piața de comercializare și versiunile de echipare ale automobilului. Acesta înlocuiește panourile de bord tradiționale mono-LCD de 3.8 inch sau TFT LCD color de 4.2 inch disponibile pe diferitele versiuni de echipare ale automobilelor.

 

Grafica Drive Mode

Ca și alte modele din gama Ceed, anumite versiuni de echipare ale modelului Kia XCeed vor fi oferite cu sistemul Drive Mode Select. Șoferii își pot personaliza modul de condus și manevrabilitatea dar și caracteristicile de performanță ale automobilului pentru diferite condiții de rulare, prin alegerea modurilor de condus Normal sau Sport, fiecare adaptând în consecință răspunsul direcției, transmisiei și accelerației.

 

Noul panou de bord Supervision complet digital adaptează grafica în funcție de modul de condus selectat. Schimbând între diferitele moduri de condus, display-ul afișează informații detaliate specifice modului de condus selectat. În modul de condus Normal, display-ul oferă indicatoare de eficiență a consumului de combustibil și cadrane tradiționale pentru viteza și turația motorului automobilului, dar și informații suplimentare despre călătorie. Comutând în modul de condus Sport, sistemul oferă un display mai evidențiat pentru viteza și turația motorului, cu afișarea mai clară și mai mare a informațiilor despre viteza curentă și turația motorului. Informațiile neesențiale sunt ascunse în modul Sport, minimalizând astfel distragerea vizuală a șoferului.

 

Un panou de bord digital pentru viitor

În dezvoltarea panoului de bord digital, Kia își dovedește abilitatea de a crea tehnologii pentru interiorul automobilelor, anticipând viitoarele evoluții tehnologice. Panourile de bord digitale reprezintă o componentă cheie pentru colectarea datelor și afișarea informațiilor dintr-o varietate de surse, iar noul sistem înseamnă că brandul Kia este bine plasat pentru a integra viitoarele tehnologii de siguranță și tehnologiile pentru sistemul de propulsie în display-urile sale din interiorul automobilelor.

 

De exemplu, capacitățile grafice ale panoului de bord sunt ideale pentru a afișa informații detaliate despre sistemele de propulsie electrice regăsite pe un număr tot mai mare de automobile Kia. Panoul de bord digital este adaptat pentru a afișa cadrane eco, diferite moduri de condus și informații despre călătorie, inclusiv fluxul de energie între baterie și motorul electric. Display-ul digital va oferi de asemenea, o legătură vizuală unică cu modul de condus Eco, regăsit pe anumite modele. Noul panou de bord Kia va fi introdus în viitor și pe alte modele mild-hybrid, hybrid, plug-in hybrid sau 100% electrice.

Related posts