Creștere substanțială a subvențiilor acordate pentru Programul Rabla Moto 2022

Da mai departe!

Ghidurile de funcționare a programelor Rabla CLASIC și Rabla PLUS pentru anul 2022 au fost publicate în Monitorul Oficial. Valoarea tichetului pentru scutere și motociclete ajunge până la 9.000 lei, fără a depăși 50% din valoarea bunului achiziționat, iar valoarea ECOtichetul pentru scutere și motociclete electrice ajunge până la 26.000 lei, fără a depăși 50% din valoarea bunului achiziționat.

Organizația estimează că în urma acestei măsuri va avea loc cel puțin o dublare a numărului de solicitări de finanțare prin Programul Rabla pentru scutere și motociclete. Această estimare are la bază analiza interesului și solicitărilor de oferte primite într-o platformă de specialitate.

Condițiile Programului Rabla Moto Clasic

Cu noul program Rabla Moto Clasic se poate ajunge la o subvenție pentru achiziția unei motociclete noi de până la 9.000 lei. Prima de casare/ subvenția se acordă în funcție de cantitatea de emisii de CO2 /km a motocicletei noi, astfel:

a) Pentru o motocicletă nouă, al cărei sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km, cuantumul primei de casare este de 6.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete în schimbul casării unui autovehicul uzat;

b) La prima de casare se pot adăuga următoarele ECObonusuri, astfel:
1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară;
1.500 lei, pentru autovehiculul nou motocicletă al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km.

Condițiile programului Rabla Moto Plus

a) Se acorda un ECOtichet la achiziționarea unei motociclete electrice noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat.

b) Cuantumul ECOtichetului este de 26.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

c) ECOtichetul nu se cumulează cu alte programe care finanțează achiziționarea autovehiculelor noi.

d) ECOtichetul se scade de către producătorul validat din prețul de comercializare, cu TVA, al autovehiculului nou, iar valoarea finanțării nu poate depăși 50% din prețul de comercializare al autovehiculului nou achiziționat prin program.

Programul Rabla moto a fost aprobat pentru prima data în anul 2020 și de atunci subvenția pentru motociclete și scutere a tot fost majorată, astfel încât mobilitatea urbană pe două roți să aibă șanse mai mari de a fi o realitate a vieții cotidiene.

Related posts