BYD a prezentat o nouă generație a tehnologiei hibride care permite o autonomie de până la 2.000 km

Da mai departe!

Compania chineză BYD a prezentat astăzi cea mai nouă generație a tehnologiei sale hibride Dual Mode. Mașinile dotate cu acest sistem au o autonomie de până la 2.000 km.

Wang Chuanfu, fondator și președinte al BYD a dezvăluit a cincea generație a tehnologiei hibride Dual Mode la Xian, locul în care se află prima fabrică de automobile a companiei, construită după ce aceasta a achiziționat Qinchuan Automobile Co. în 2003 (!). Da, BYD, compania care se bate pentru poziții fruntașe în clasamentul mondial al producătorilor auto și a speriat toți marii constructori de mașini are o vechime de doar 21 de ani.

Președintele BYD este același care, în august 2023, a prezentat un scurt film în care producătorii auto din marele stat asiatic erau îndemnați să „demoleze vechile legende”, clamând ulterior că „a venit timpul pentru mărcile chineze! (…) Este o nevoie emoțională pentru cei 1,4 miliarde de chinezi să vadă un brand național că devine global”.

Conform lui Wang Chuanfu această nouă generație a tehnologiei hibride plug-in permite ca, în cazul mașinilor cu bateriile și rezervorul de carburant pline, autonomia să ajungă la circa 2.000 km. Totodată, cu bateria descărcată, mașina se poate deplasa cu un consum mediu record de doar 2,9 litri la 100 km.

Pentru comparație, sistemul hibrid plug-in aflat în prezent pe mașinile BYD, lansat în 2021, asigură o deplasare electrică de câteva zeci de kilometri și, cu bateriile descărcate, afișează un consum mediu de circa 3,8 litri la 100 km. Această tehnologie este cea care a generat cele mai mari vânzări ale companiei chineze, cu un cumul de 3,6 milioane de astfel de mașini comercializate în ultimii trei ani.

Noua generație a tehnologiei hibride BYD ar putea intra în dotarea celui mai nou model al companiei, Qin L, chiar în această vară. Primul hibrid cu încărcare la priză al BYD a fost modelul F3DM, care a fost pus în vânzare în 2008.

Related posts