BMW actualizează de la distanță, cu un nou soft, aproape 4 milioane de mașini

Da mai departe!

Actualizările over-the-air, de la distanță, pentru vehiculele moderne, au devenit deja un procedeu utilizat de tot mai mulți constructori. Chiar și așa, BMW ar putea primi premiul pentru cel mai mare număr de vehicule actualizate simultan.

Cel mai recent Remote Software Upgrade lansat de BMW pentru mașinile din noua generație, echipate cu sistemul de operare OS 8, a început săptămâna aceasta și va fi urmat de cel pentru mașinile cu OS 7. În total, 3,8 milioane de automobile ale BMW vor fi actualizate over-the-air (de la distanță) pentru a primi noi funcții sau pentru a le îmbunătăți pe cele existente. BMW spune că, începând cu 2019, poate modifica fiecare linie de cod a sistemului de operare de la distanță.

Constructorul spune că actualizarea durează în medie 20 de minute, o procedură care acoperă toate unitățile de control de la bordul mașinilor. Actualizările cuprind dispozitivele de infotainment, cele de conducere și control ale mașinii, asistența pentru condus, cele pentru confort sau cele de siguranță. Cea mai recentă campanie de actualizare va aduce modificări ale navigației, îmbunătățiri ale BMW Intelligent Personal Assistent, introducerea de funcții de siguranță pentru unele modele (Front Colission Warning pe iX și Seria 2) și altele. Mașinile cu OS 8 vor avea instalat Amazon Alexa, care va permite efectuarea de comenzi vocale similar cu sistemele utilizate în locuințe. Utilizatorii vor putea crea sau accesa liste de cumpărături, citi știri online, vor putea comanda playerul de muzică și chiar să transmită comenzi pentru unele dispozitive de acasă. 

Related posts