Bentley anunță schimbarea întregii game de modele cu mașini complet electrice până în 2030

Da mai departe!

Bentley Motors și-a prezentat planurile de a deveni o companie globală lider în mobilitatea de lux sustenabilă, detaliind strategia Beyond100. Cu promisiunea de a oferi un lux cu adevărat sustenabil, Bentley va reinventa fiecare aspect al operațiunilor sale, pentru a deveni o organizație neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, la începutul celui de-al doilea secol al existenței sale.

Obiectivul este susținut de un program de transformare care atinge toate procesele și produsele Bentley. Acesta include schimbarea gamei de modele pentru a oferi exclusiv vehicule plug-in hibride sau complet electrice până în 2026 și numai vehicule complet electrice până în 2030.

Anunțul evidențiază planurile Bentley de a oferi mobilitate extraordinară pentru următorii 100 de ani, evoluând de la cel mai mare producător de motoare pe benzină cu 12 cilindri din lume la înlocuirea completă a motoarelor cu ardere internă în decurs de un deceniu, reinventându-se ca lider în mobilitatea de lux sustenabilă.

Planul strategic Beyond100 este o extindere a două decenii de gândire, inovație și realizări. Conștient de responsabilitatea de a lua în considerare impactul său asupra mediului, socialului și economicului, Bentley și-a transformat sediul vechi de 80 de ani în singura fabrică de mașini de lux din Marea Britanie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon. În paralel, marca de lux s-a extins pe mai multe piețe ca niciodată – 68 – creând, în același timp, un model de afaceri pe termen lung, consecvent și sustenabil, o bază solidă pe care să construiască un al doilea secol de existență.
Adrian Hallmark, președinte și director executiv al Bentley Motors, a declarat: „Din 1919, Bentley a definit grand touring-ul de lux. A fi în fruntea progresului face parte din ADN-ul nostru – Bentley Boys au fost pionieri și lideri. Acum, pe măsură ce privim dincolo de primii 100 de ani, vom continua să conducem, reinventând compania și devenind etalonul producătorilor de mașini de lux din lume.

Această nouă viziune include și trece dincolo de produsele noastre, oferind o schimbare de paradigmă în întreaga noastră companie, cu credibilitate, autenticitate și integritate. În decurs de un deceniu, Bentley se va transforma dintr-o companie de automobile de lux veche de 100 de ani într-un model nou, sustenabil, complet etic pentru lux. ”

Complet neutru din punct de vedere CO2
Obiectivul Bentley de a deveni o marcă de mașini de lux neutră din punct de vedere CO2 până în 2030 va fi susținut de un program de sustenabilitate structurat la nivelul întregii companii. Aceasta include dezvoltarea de modele electrificate în întreaga gamă și îmbunătățiri suplimentare din punct de vedere al impactului operațional asupra mediului, cel al lanțului de aprovizionare de nivel 1 și colaborarea cu rețeaua de dealeri.

Abordarea Bentley de redefinire a modelul de afaceri va fi construită în jurul migrării sale accelerate către electrificare. După ce s-a angajat deja că fiecare linie de model va fi oferită cu opțiunea unei variante hibride până în 2023, primul model electric pur al lui Bentley urmând să fie lansat în 2025, Bentley anunță astăzi trecerea către mobilitatea cu emisii zero.

După introducerea primului model Bentley complet electric în 2025 – punctul de pornire al tranziției Bentley către automobilul complet neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon – Bentley va oferi exclusiv modele hibride și electrice plug-in în gama sa din 2026. Din 2030, aceasta va include numai automobile complet electrice.

Viitorul electrizant al Bentley a fost previzionat prin dezvăluirea conceptului complet electric EXP 100 GT în anul său centenar, concept care a prezentat, de asemenea, o multitudine de materiale durabile. Acestea includ lemn Riverwood, vechi de 5.000 de ani, infuzat cu cupru, covoare din lână produse în mod tradițional și o tapițerie textilă asemănătoare pielii, produsă din materiale secundare rezultate din procesul de vinificație. Bentley va continua să folosească numai materiale provenite din surse durabile pentru toată generația actuală și pentru următoarea generație de mașini.

Anul trecut, unitatea de producție Bentley din Crewe a devenit prima fabrică de automobile de lux din Marea Britanie care a fost certificată drept neutră din punct de vedere CO2 de către Carbon Trust. Certificarea este urmarea firească a două decenii de implementare a soluțiilor inovatoare, inclusiv un sistem de reciclare a apei în atelierul de vopsire, plantarea locală a copacilor, instalarea unei parcări exterioare cu 10.000 de panouri solare, ducând numărul total de panouri solare instalate la 30.000 și trecerea la energie obținută exclusiv din surse regenerabile.

Fabrica din Crewe va continua să-și îmbunătățească operațiunile de mediu. Până la sfârșitul acestui an, toți furnizorii vor fi parcurs un audit de sustenabilitate, verificându-și acreditările de sustenabilitate. În viitor, până la sfârșitul anului 2025, compania intenționează să reducă impactul fabricii asupra mediului, concentrându-se pe consumul de energie, emisiile de CO2, apele reziduale, utilizarea solvenților în procesul de vopsire și atingerea obiectivului de impact neutru în folosirea plasticului. Acest lucru va avea ca rezultat o fabrică pozitivă pentru climă până în 2030, reducând în mod activ nivelul de carbon din atmosferă, în timp ce, în paralel, sunt continuate investițiile în proiecte de energie regenerabilă și de împădurire.
Stabilitate financiară și rezistență la recesiune
Obținerea unei mobilități de lux sustenabile se bazează, în mare măsură, pe un model de afaceri durabil, iar obiectivul Bentley este de a deveni etalonul mondial al producătorilor de mașini de lux, rezistent financiar și rezistent la recesiune. Situația economică provocatoare cauzată de pandemia COVID-19 a condus Bentley la a întreprinde cel mai important program de transformare din ultimul secol.

Acest program de schimbare a condus la stabilitate financiară prin îmbunătățiri rapide ale productivității în întreaga companie și printr-o restructurare fundamentală. Programul de disponibilizare voluntară anunțat anterior cu scopul de a reduce forța de muncă cu 1000 de posturi, a fost modificat, reducerea fiind de 800 posturi permanente și de aproximativ 200 de posturi de contractori.

Mai mult, succesul acestui program de disponibilizare voluntară a dus la un număr mult mai mic dintre angajații rămași cu risc de concediere, mai puțin de 10, deși Bentley continuă să investigheze oportunitățile de a evita aceasta, dacă este posibil.

Rezultatele acestei restructurări de investiții și costuri au plasat afacerea în situația de a obține o performanță financiară pozitivă pentru întregul an 2020, în ciuda circumstanțelor externe dificile. Această platformă va crea un model de afaceri durabil, constant profitabil pentru următorii 100 de ani.
Persoane extraordinare
Realizarea unei profitabilități durabile se datorează în mare parte creșterii și colaborării oamenilor extraordinari de la Bentley. Proiectarea și construirea modelelor viitorului va necesita o mai mare diversitate de talente, realizată prin recalificare în anumite domenii și prin dezvoltarea și atragerea unei game largi de talente, inclusiv inovatori digitali și creativi.

Bentley va continua să colaboreze cu unitățile de învățământ locale pentru a dezvolta talente locale în South Cheshire, construind legături și mai strânse cu Crewe Engineering & Design UTC, la care Bentley este partener fondator. Aceasta include devenirea angajatorului preferat în sectorul auto cu o marcă, viziune, misiune, valori și obiective foarte clare. Bentley se concentrează pe atragerea de candidați diverși și vizează ca până la 30% din management să fie cu adevărat divers până în 2025, de la mai puțin de 20% în prezent.

Compania se angajează să fabrice artizanal mașini în Crewe pentru următorii 100 de ani, pregătindu-se totodată pentru un viitor digital și a confirmat că va investi în două noi clădiri de cercetare și dezvoltare, un centru de testare a vehiculelor și un centru dedicat lansărilor de noi modele. Această extindere și o mai mare concentrare pe digitalizare întăresc poziția Bentley drept o organizație bazată pe valori, care răspunde valorilor clienților privind sustenabilitatea, inovația și colaborarea, care sunt mai importante ca niciodată într-o lume digitală.

Redefinirea pentru secolul următor
Redefinirea digitalizării în întreaga organizație se extinde la mulți dintre clienții valoroși ai mărcii. Bentley construiește o rețea de servicii conectate personalizate în funcție de client, bazată pe vizualizare, co-creare și pe călătorie digitală. Toate acestea vor oferi o experiență specială pentru clienți, una cu adevărat completă.

Pe lângă accelerarea tranziției către electrificare, Beyond100 deschide o nouă eră pentru divizia personalizată a Bentley, Mulliner, care are acum o structură cu trei portofolii care cuprinde Mulliner Classic, Mulliner Collections și Mulliner Coachbuilt. Modelul Bacalar, recent dezvăluit, semnifică începutul acestei noi ere ca primul membru al familiei Mulliner Coachbuilt și încorporează elemente ale materialelor sustenabile prezentate în EXP 100 GT.

De 100 de ani, Bentley definește grand touring-ul. A menține reputația mărcii pentru a oferi clienților călătorii extraordinare, înseamnă a răspunde clienților de lux existenți și viitori, care caută mărci cu o bună reputație socială, cu voință de a fi pionieri și modele de sustenabilitate. Beyond100 plasează Bentley Motors cu fermitate în avangardă.

Related posts