Anvelope all season sau anvelope de vară pentru noul sezon?

Da mai departe!

Mulți șoferi nu înțeleg diferența dintre anvelopele de vară față de anvelopele all season, până la punctul în care cele două tipuri sunt adesea confundate. Cu toate acestea, ambele sunt concepute pentru condiții diferite și au efecte unice asupra manipulării, performanței și reacției vehiculului.

Diferența principală între anvelopele de vară și cele all season sunt adâncimea lor de rulare. Anvelopele all season au trepte mai profunde decât anvelopele de vară. Aceste pneuri au o durată de viață mai lungă decât anvelopele de vară, dar nu vor fi la fel de receptive în situații de mare viteză.

Confortul, longevitatea și adaptabilitatea la drum sunt punctul central al tehnologiei anvelopelor all season. Deși sunt proiectate pentru a oferi o cantitate decentă de tracțiune pe timp de iarnă, anvelopele all season nu vor oferi același nivel de control ca și anvelopele de iarnă dedicate.

Anvelopele de vară sunt proiectate pentru performanțe ridicate. Modelele de rulare ale anvelopei au fost proiectate pentru a avea mai puține caneluri și pentru a menține o cantitate mare de aderență pe drum în condiții tipice de vară. Deși aceste anvelope nu rezistă atât timp cât anvelopele all season și nu sunt potrivite pentru vremea de iarnă, acestea oferă un nivel mai mare de reacție atunci când conduci cu viteză mare. Deși nu este potrivit pentru manipularea drumurilor înghețate, modelul de rulare pe majoritatea anvelopelor de vară este realizat pentru a împiedica hidroplanarea pe drumurile umede.

Ce tip de anvelopă este potrivită pentru tine?

Tipul potrivit de anvelopă depinde de locul în care locuiești și de nivelul de performanțe pe care vrei să îl aibă autoturismul tău. Dacă locuiești într-o locație cu condiții de iarnă mai dure, anvelopele all season vor dura mai mult pe parcursul anului înainte de a fi schimbate. Dacă acorzi prioritate performanței de mare viteză anvelopele de vară ar trebui să fie cele mai potrivite, le vei schimba în fiecare sezon dar merită cu adevărat.

Related posts