Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia

Da mai departe!

Vehiculul se va numi acum Alfa Romeo Junior, a declarat luni Stellantis. Săptămâna trecută, ministrul Industriei, Adolfo Urso, l-a atacat pe directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, din cauza numelui înşelător, adăugându-se astfel la o serie de conflicte între producătorul auto şi guvern, informează Bloomberg.

„Am lucrat în weekend pentru a schimba numele”, a declarat Tavares reporterilor în timpul unei vizite la o fabrică din Tremery, în nordul Franţei. „Este un semnal de împăcare – avem o bibliotecă mare de nume”.

Guvernul italian este în conflict cu Stellantis în urma planurilor de reducere a locurilor de muncă în ţară şi de mutare a producţiei în locaţii cu costuri mai mici. Săptămâna trecută, mii de italieni s-au alăturat muncitorilor aflaţi în grevă în apropierea uzinei din oraşul Torino din nordul ţării, anticipând o nouă rundă de concedieri.

„Credem că numele Milano respectă pe deplin legea, dar am decis să schimbăm acest nume pentru a promova un climat de detensionare”, a declarat Jean-Philippe Imparato, directorul general al Alfa Romeo, în cadrul unei convorbiri cu reporterii.

Related posts