Jaguar-Land Rover cumpără o platformă de la grupul chinezesc Chery ca să facă mașini electrice

Da mai departe!

Constructorul chinez de automobile Chery este în discuții avansate cu Jaguar Land Rover pentru a vinde platforma de automobile electrice dezvoltată în China. Informația a fost publicată de presa din Marea Britanie, la scurt timp după ce șeful Chery, Yin Tongyue, a declarat că o marcă din Europa va prelua platforma sa.

Chery este în atenția europenilor în ultimele zile, după ce primele informații referitoare la negocierile avansate pentru achiziția fostei fabrici Nissan din Barcelona se apropie de final. Președintele Chery, Yin Tongyue, se află într-o vizită în Spania, pentru a discuta cu autoritățile locale preluarea uzinei și a declarat cu această ocazie că „două companii din Europa au dorit să cumpere platforma noastră și una dintre ele, premium, o va folosi”.

La scurt timp după această declarație, a apărut informația privind compania care va folosi platforma Chery. Este vorba despre JLR (fosta Jaguar Land Rover), care are de mai mult timp un parteneriat cu Chery, pe piața din China.

Grupul Jaguar Land Rover este deținut de gigantul indian Tata, care a cumpărat mărcile de la Ford. Decizia privind utilizarea platformei Zingtu, de la Chery, va avea efecte încă din 2024, când vor fi lansate primele modele electrice, pe piața chineză. În acest fel, JLR speră să-și redreseze vânzările aflate într-o scădere vizibilă în ultimii ani, atât în China, cât și pe alte piețe.

Mai multe companii europene au decis să cumpere platforme produse de companii chineze, pentru a-și reduce decalajul tehnologic pe piața din China. Volkswagen a semnat un contract cu Xpeng Motors, iar Stellantis a investit sume importante în Leapmotor, pentru a putea folosi platforma și, în același timp, pentru a putea vinde mașinile acestei mărci pe piețele internaționale.

Related posts