Volkswagen își extinde restructurările

Da mai departe!

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto european, va extinde la lucrătorii mai în vârstă schema pentru cei care lucrează cu normă redusă şi va oferi pachete compensatorii, ca parte a programului de reducere a costurilor, conform unui comunicat intern consultat de DPA.

Pe lângă angajaţii născuţi în 1967, pentru care a fost făcută recent disponibilă schema part-time, termenul limită pentru alăturarea la schemă va fi aplicat şi la cei născuţi în 1965 şi 1966, pachete compensatorii fiind de asemenea oferite şi lucrătorilor mai tineri.

Un purtător de cuvânt al Volkswagen a confirmat pentru DPA informaţia.

În documentul intern, directorul de la Resurse Umane, Gunnar Kilian, a afirmat că va continua programul de restructurare în mod intensiv şi că s-a ajuns la un acord cu Consiliul angajaţilor privind reducerea cu 20% a costurilor cu personalul administrativ până în 2026.

Aceste măsuri fac parte din planului de eficientizare prezentat anul trecut. Volkswagen a convenit punctele de bază cu Consiliul angajaţilor în decembrie, inclusiv evitarea concedierilor forţate. Compania nu a precizat câţi angajaţi vor pleca, spunând că problema o reprezintă costurile, nu forţa de muncă.

„Vedem un interes major pentru schema dedicată celor care lucrează cu normă redusă. Plăţile se situează la 85% din plata integrală şi permit angajaţilor să facă tranziţia la o pensionare decentă, în condiţiile în care grupul îşi reduce forţa de muncă într-un mod responsabil”, a declarat Kilian.

În 2023, grupul Volkswagen a livrat pe plan global 9,24 de milioane de vehicule, o expansiune de 12% faţă de 2022.

Related posts