Acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 8,5% în urma informaţiei că Elon Musk intenţionează să concedieze 10% din forţa de muncă

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au scăzut vineri cu 8,5%, iar capitalizarea companiei s-a redus cu 65 de miliarde de dolari, în urma informaţiei că CEO-ul Elon Musk intenţionează să îngheţe angajările şi să reducă cu 10% numărul locurilor de muncă la producătorul său de vehicule electrice şi energie regenerabilă.

Musk a trimis un e-mail directorilor Tesla, spunând că are un ”o presimţire foarte rea” despre economie şi a cerut reducerea locurilor de muncă, transmite Reuters.

Informaţia a apărut după ce Musk cere tuturor angajaţilor Tesla şi SpaceX să înceteze munca de la distanţă şi să lucreze la birou cel puţin 40 de ore pe săptămână.

Conform raportului financiar anual, Tesla şi filialele sale aveau 99.290 de angajaţi în întreaga lume la sfârşitul anului 2021.

Acţiunile Tesla au scăzut cu peste 25% în acest an, pe fondul vânzărilor mai ample de acţiuni ale companiilor din domeniul tehnologiei.

La fel ca alţi producători de automobile, Tesla s-a confruntat cu lipsa de piese şi cu problemele lanţului de aprovizionare, amplificate de pandemia de Covid în curs şi de invadarea brutală a Ucrainei de către Rusia.

Dar Tesla încearcă, de asemenea, să-şi revină după impactul restricţiilor dure adoptate în Shanghai din cauza Covid-19, unde se află fabrica sa din China, care i-au împiedicat semnificativ producţia de vehicule.

Vineri, firma de analize economice Cowen şi-au redus estimările privind livrările Tesla în trimestrul al doilea, ţinând cont de impactul Chinei.

Livrările reprezintă cea mai apropiată aproximare a cifrelor de vânzări raportate de companie.

Directorul general al Cowen şi analist principal de cercetare Jeffrey Osborne a scris într-o notă de vineri: ”China este cea mai profitabilă unitate a Tesla, aşa că vedem că pierderea a aproximativ 50.000 până la 60.000 de vehicule limitează, de asemenea, profitabilitatea, problemă care va fi amplificată de dificultăţile din Berlin şi Austin pentru Modelul Y.”

Noua fabrică Tesla de lângă Berlinul s-a deschis în martie şi a început să crească producţia în mai.

De asemenea, Cowen se aşteaptă ca Tesla să-şi revizuiască în scădere previziunile anuale. Compania anticipa o creştere a vânzărilor de vehicule cu 50% în 2022.

Osborne a scris: ”Ne aşteptăm ca Tesla să semnaleze dificultăţile în atingerea obiectivului declarat, de creştere a livrărilor cu aproximativ 50% în 2022. Acum estimăm 1,28 milioane de vehicule pe ansamblul anului, faţă de 1,35 milioane anterior.”

Pe lângă preocupările sale la Tesla, Musk se află, de asemenea, în mijlocul unei înţelegeri pentru achiziţionarea Twitter pentru 54,20 de dolari pe acţiune, sau aproximativ 44 de miliarde de dolari. Pe măsură ce acţiunile Tesla scad, la fel şi unele dintre resursele de capital ale lui Musk.

Related posts