Acţiunile Tesla au scăzut luni cu 3% şi cele ale Li Auto din China cu 8%, după ce companiile au redus preţurile vehiculelor lor electrice

Da mai departe!

Acţiunile Tesla au scăzut luni cu 3%, în timp ce titlurile Li Auto din China a scăzut cu 8%, la un minim al ultimelor 11 luni, după ce ambele companii au redus preţurile vehiculelor lor electrice pe diferite pieţe, pe fondul concurenţei intense, transmite CNBC.

Gigantul american de vehicule electrice Tesla a redus duminică preţul de pornire al automobilului Model 3 în China la 231.900 de yuani (32.000 de dolari), o reducere de 14.000 de yuani.

Tesla a redus preţurile şi pe alte pieţe majore, cum ar fi Germania.

Între timp, Li Auto a redus preţurile pentru modelele sale, inclusiv L7, L8, L9 şi noul SUV Mega lansat, a spus luni pe contul său de Weibo. Se pare că reducerile de preţuri sunt de până la 30.000 de yuani.

Verificările efectuate de CNBC pe site-urile web Tesla şi Li Auto au arătat luni că vehiculele lor erau listate la preţurile actualizate.

Acţiunile Li Auto listate la Hong Kong au scăzut luni cu 8,3%, până la cel mai scăzut nivel din ultimele 11 luni, în timp ce acţiunile altor producători chinezi de vehicule electrice au scăzut şi ele – Nio cu 1,7%, Xpeng cu 1,9% şi BYD cu 0,2%.

Aceste reduceri de preţuri vin într-un moment în care concurenţa în spaţiul vehiculelor electrice din China s-a intensificat, producătorii auto locali făcând eforturi pentru a depăşi rivalul american Tesla cu tehnologie de lux şi preţuri competitive.

Eugene Hsiao, şeful strategiei pentru acţiuni în China la Macquarie Group, a declarat într-o notă de cercetare că toţi marii producători de vehicule electrice din China au un singur obiectiv în minte – ”preluarea coroanei de la Tesla”, menţionând în acelaşi timp că este cea mai competitivă piaţă auto locală. piaţa în istoria recentă.

Hsiao a spus că reducerile de preţuri sunt doar o faţetă a unei varietăţi de strategii pe care marii jucători de vehicule electrice din China le folosesc pentru a supravieţui ”valului viitor de consolidare a industriei”.

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi şi-a lansat maşina electrică SU7 la începutul acestei luni şi a stabilit un preţ cu aproximativ 4.000 de dolari mai mic decât cel al Model 3 de la Tesla. De asemenea, compania a susţinut că noua maşină ar avea o autonomie mai mare.

Related posts