Mazda a prezentat MX-5 facelift

Da mai departe!

Mazda a anunțat că sportiva MX-5 va primi un facelift. Acesta include îmbunătățiri aduse designului interior, noul exterior Aero Grey Metallic, noul soft-top bej, dotări suplimentare de siguranță standard în toată gama de modele, dar și un mod de condus DSC-Track care îmbunătățește manevrabilitatea pe circuit.

De la debutul său în 1989, Mazda MX-5 s-a dovedit a fi alegerea ideală pentru cei care își doresc cea mai pură experiență de condus. Mazda MX-5 2024 își menține statutul de mașină extrem de dorită de șoferi, prin introducerea unui nou mod de condus antrenant, a unor noi dotări de siguranță și tehnologie, a unor îmbunătățiri de design și a unor noi culori pentru caroserie și soft-top.

La exterior, Mazda MX-5 2024 dispune de faruri LED avansate care se îmbină perfect cu luminile de zi pentru a spori vizibilitatea. Stopurile au fost subtil redesenate, iar LED-urile sunt acum folosite în tot vehiculul. Îmbinând moștenirea și estetica modernă, este disponibilă o nouă culoare exterioară Aero Grey Metallic. Iar acoperișul soft-top al roadsterului Mazda este acum disponibil și în culoarea bej.

În habitaclu, scaunele sunt tapițate cu un material nou care previne alunecarea în timpul condusului dinamic. Alte îmbunătățiri aduse la interior includ o oglindă retrovizoare fără ramă, dimensiunea și funcționalitatea sporită a ecranului multimedia tactil de 8,8 inchi, un panou de instrumente actualizat pentru șofer și două porturi USB-C.

Mazda MX-5 2024 continuă să ofere plăcerea pură a condusului cu acoperișul ridicat, păstrând în același timp valorile sale de bază acumulate în mai bine de 30 de ani – perfect echilibrată, agilă și ușoară, pentru o experiență de condus palpitantă. Noul mod de conducere Dynamic Stability Control (DSC)-Track (control dinamic al stabilității) acordă prioritate șoferului prin aplicarea controlului de supravirare numai în cazul unui derapaj periculos pe care șoferul nu este capabil să îl corecteze. Conceput cu gândul la numeroșii piloți care conduc pentru prima dată pe circuit, sistemul menține mașina sub controlul șoferului până în ultima secundă.

Mazda a adăugat, de asemenea, dotări suplimentare de siguranță pentru șoferii care preferă să se deplaseze în regim de croazieră. Chiar și modelul de bază Prime-Line oferă Lane Keep Assist – care ajută la menținerea mașinii pe banda sa, Intelligent Speed Control (control inteligent al vitezei), Intelligent Brake Assist (asistență inteligentă la frânare) și recunoașterea actualizată a semnelor de circulație, care este acum conectată la sistemul de navigație. Stabilitatea îmbunătățită, funcțiile avansate de siguranță și viteza de reacție precisă în viraje și accelerații se combină în Mazda MX-5 2024 pentru a întruchipa filosofia Mazda Jinba Ittai – șoferul și mașina funcționează în armonie perfectă.

Noua Mazda MX-5 și-a făcut debutul mondial în cadrul Salonului de Mobilitate din Japonia 2023, care va fi deschis publicului de sâmbătă, 28 octombrie, până duminică, 5 noiembrie.

Related posts