VW și Ford și-au reconfirmat parteneriatul

Da mai departe!

Șefii companiilor auto Volkswagen și Ford s-au întâlnit și au reconfirmat parteneriatul semnat în urmă cu trei ani de predecesorii lor, deși în ultima perioadă apăruseră zvonuri privind o retragere a Ford, iar unitatea Argo AI a fost închisă. Oliver Blume și Jim Farley, executivii de la VW Group și Ford Motor, au avut o întâlnire considerată istorică, pentru că și-au reafirmat cu această ocazie dorința de a continua parteneriatul început în urmă cu trei ani, pe vremea când în locul lor erau la conducere Herbert Diess și Jim Hacket.

Început în forță, în 2020, parteneriatul a adus primele proiecte pe liniile de producție: Ford Explorer și un al doilea SUV, la Koln, modele dezvoltate pe platforma MEB de la VW, dar și noul VW Amarok, care a fost dezvoltat pe baza lui Ford Ranger. De asemenea, pe segmentul de vehicule comerciale, noul Ford Tourneo Connect este dezvoltat pe baza lui VW Cddy, în timp ce viitorul VW Transporter va fi produs de Ford Otosan, în Turcia, pe aceeași linie cu Ford E-Transit.

Acestea sunt toate proiecte de succes, însă a existat și o mare sincopă între cele două companii, în proiectul de conducere autonomă, Argo AI, în care VW a fost tras să investească semnificativ și apoi Ford s-a retras, din motive financiare. Ulterior, Ford a mai făcut un pas anunțând că pentru următoarele modele electrice din Europa își va dezvolta propria platformă, cu ajutorul căreia va fabrica mașini în Spania. Din cele trei direcții au mai rămas doar două (grafic arhivă 2020) Acum, întâlnirea celor doi CEO ai VW și Ford arată că tensiunile au dispărut și lucrurile vor merge mai departe cel puțin cu proiectele începute. „Este minunat să vedem cum se dezvoltă parteneriatul cu Ford și cum abordarea win-win a alianței noastre dă din ce în ce mai mult roade. Voi urmări continuarea cooperării cu Jim și cu întreaga echipă Ford”, a transmis Oliver Blume la finalul întâlnirii.

Și Jim Farley a lăudat alianța dintre cele două companii: „Colaborarea noastră cu VWGroup va accelera succesul planului nostru Ford+ și ne va oferi avantaje semnificative în servirea clienților noștri europeni. Am fost încântat să îl cunosc pe Oliver și să discutăm planurile noastre pentru a continua să inovăm împreună”. Volkswagen a postat un mesaj scurt și cuprinzător: „VW Group și Ford: un parteneriat puternic pentru vehicule comerciale și electrificare! Asta au subliniat din nou CEO-ul nostru Blume și Jim Farley”.

Related posts