SUA verifică importurile de baterii din China, în cazul companiilor suspectate că au implicat muncă forțată

Da mai departe!

Bateriile pentru vehicule electrice și alte piese auto sunt cele mai recente produse supuse verificărilor în SUA, ca parte a efortului Washingtonului de a elimina legăturile SUA cu munca forțată, în lanțurile de aprovizionare din China, potrivit unui document văzut de Reuters, statistici și surse, transmite Reuters.

Până acum, aplicarea unei legi americane vechi de un an care interzice importul de bunuri fabricate în Xinjiang, China, s-a concentrat în principal pe panouri solare, roșii și îmbrăcăminte din bumbac, potrivit News.ro.

Dar acum, componentele care pot include baterii litiu-ion, anvelope și materiile prime majore pentru automobile, aluminiu și oțel, sunt din ce în ce mai mult supuse reținerii la graniță.

O inspecție sporită a produselor destinate fabricilor de asamblare auto de către Serviciul Vamal și Protecției Frontierelor din SUA (CBP) ar putea semnala vremuri dificile pentru producătorii de automobile care vor avea nevoie de dovezi solide că lanțurile lor de aprovizionare nu au legături cu o regiune în care SUA consideră că autoritățile chineze au stabilit tabere de muncă forțată pentru uiguri și alte grupuri minoritare musulmane.

Beijingul neagă orice abuz.

Aplicarea Legii de prevenire a muncii forțate a uigurilor (UFLPA) de peste 1 an a încetinit deja dezvoltarea proiectelor de energie solară, deoarece panourile reținute stau în depozitele din SUA.

Instalările de echipamente de energie solară pentru companiile de utilități au scăzut cu 31% anul trecut din cauza livrărilor limitate de panouri, potrivit grupului comercial al Asociației Industrielor Energiei Solare din SUA, care a declarat că condițiile s-au îmbunătățit oarecum în acest an.

Atât energia solară, cât și vehiculele electrice alimentate cu baterii sunt industrii critice în efortul administrației Biden de a îndepărta SUA de dependența de combustibilii fosili și de a combate schimbările climatice.

Related posts