Stellantis vinde companiei de leasing Ayvens până la 500.000 de vehicule în Europa

Da mai departe!

Grupul franco-italian Stellantis a anunţat luni că a ajuns la un acord în valoare de mai multe miliarde de euro cu compania de leasing şi gestionare a flotelor Ayvens, pentru a vinde până la 500.000 de vehicule în Europa, în următorii trei ani, transmite Reuters.

Stellantis a fost înfiinţat în 2021, în urma fuziunii dintre grupul francez PSA şi cel italiano-american Fiat Chrysler, şi regrupează sub aceeaşi umbrelă mărci precum Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo.

Conform acordului, filialele Ayvens vor cumpăra vehicule pentru flotele lor din Europa, primele livrări fiind aşteptate în primul semestru din 2024, a informat Stellantis. Compania a adăugat că detaliile specifice ale tranzacţiei, inclusiv nivelul comenzii, alcătuirea ei şi datele de livrare, dincolo de volumele planificate deja pentru 2024, pot fi convenite în mod flexibil între cele două părţi, în funcţie de cerere.

Clienţilor Ayvens le vor fi oferite mărci ca Alfa Romeo, DS Automobiles, Fiat, Opel, Peugeot şi Vauxhall, iar în viitor clienţii ar putea beneficia de întregul portofoliu al Stellantis.

„Acordul va sprijini tranziţia progresivă a bazei de clienţi a Ayvens spre alegerea unor opţiuni de mobilitate mai sustenabile”, a afirmat directorul general al Stellantis, Carlos Tavares.

Ayvens a fost creată anul trecut, când ALD Automotive, o subsidiară deţinută majoritar de grupul bancar francez Societe Generale, a achiziţionat compania de mobilitate şi gestionare a flotelor LeasePlan.

Related posts