Primele detalii despre viitoarea Dacia Sandero

Da mai departe!

Gama Dacia se află în proces de înnoire, după a doua generaţie Duster, prezentată deja la finalul lui 2017, urmează înnoirea celorlalte modele de bază din gamă: Sandero şi Logan. Presa italiana a publicat deja noi informatii despre urmatoarea generatie a Dacia Sandero, iar germanii de la Auto Bild au prezentat deja imagini cu ceea ce va fi viitoarea generaţie a subcompactei mărcii din grupul Renault.

Constructorul de la Mioveni va lansa noul Sandero undeva spre finalul acestui an, iar modelul va ajunge în reprezentanţe cel mai probabil în 2020. Jurnaliştii italieni de la Motori News scriu însă că „Dacia pregăteşte o revoluţie” şi că schimbările de la Sandero vor fi majore.
În primul rând, este vorba despre o creştere în dimensiuni. Conform sursei citate, noul Sandero va avea în jur de 4.30 metri, faţă de 4.07 metri cât are modelul actual. De altfel, Sandero va fi construit pe o noua platformă, pe care sunt produse Renault Captur şi Renault Clio.
Apoi, o altă schimbare importantă este legată de capacitatea portbagajului, ce va creşte până la 380-400 de litri. În plus, calitatea materialelor din interior se va îmbunătăţi, iar opţiunile şi dotarile de siguranţă vor fi variate. În premieră, pe Dacia Sandero vom regăsi frânare automată în caz de urgenţă, sistem de recunoaştere a pietonilor şi un sistem MediaNav Evo 2.0 compatibil cu Android Auto şi Apple Car.
În ceea ce priveşte preţul, se aşteaptă ca acesta să crească şi să fie de aproximativ 11 mii de euro pentru varianta de bază.

Related posts