Președintele Stellantis și Ferrari, bunurile confiscate în cadrul unei anchete privind frauda fiscală

Da mai departe!

Președintele Stellantis și Ferrari, bunurile confiscate în cadrul unei anchete privind frauda fiscală. În discuție este dacă o moștenire ar fi trebuit sau nu să fie impozitată în Italia.

Familiile Agnelli și Elkann sunt unele dintre cele mai influente nume din industria auto, dar John Elkann suferă astăzi o pierdere majoră, deoarece un judecător italian i-ar fi confiscat unele fonduri în cadrul unei investigații privind o presupusă fraudă fiscală. Reuters relatează că aproape 75 de milioane de euro (83,7 milioane USD / 62,9 milioane GBP) în bani și bunuri au fost confiscate de la cinci persoane, inclusiv președintele Ferrari și Stellantis. Cazul este complex, însă autoritățile susțin că John, împreună cu frații săi, Lapo și Ginevra, nu au plătit taxe în Italia pentru o moștenire de la bunica lor, Marella Caracciolo, care a fost căsătorită cu șeful Fiat, Gianni Agnelli.

Publicația citează procurorii care spun că o investigație a constatat că Caracciolo locuia în Italia și nu în Elveția, așa că moștenirea ar fi trebuit să fie impozitată acolo. Autoritățile ar fi afirmat, de asemenea, că efortul de a arăta că Caracciolo locuia în Elveția făcea parte dintr-un „plan criminal pentru a ascunde bunurile sale substanțiale și veniturile aferente de legile italiene privind moștenirile și impozitele.”

Cu toate acestea, avocații familiei Elkann au respins aceste acuzații și au declarat că Caracciolo a fost rezidentă în Elveția încă din anii 1970. Ei au adăugat că clienții lor sunt nevinovați.

Se pare că disputa este departe de a se încheia și sunt în joc mulți bani, deoarece Il Fatto Quotidiano a raportat că averea era evaluată la peste 800 de milioane de euro (892 milioane USD / 670 milioane GBP). De asemenea, se spune că Margherita Agnelli duce o bătălie juridică privind moștenirea, ceea ce poate face ca problemele tale familiale să pară minore în comparație.

Numai timpul va spune cum se va rezolva totul, însă se pare că problema fiscală se rezumă în mare parte la cât timp a petrecut Caracciolo în Italia. Orice perioadă mai lungă de 183 de zile ar face-o rezidentă a Republicii Italiene.

Related posts