Opel introduce sisteme mild-hybrid pe Corsa

Da mai departe!

Opel se pregătește să introducă pe facelift-ul modelului Corsa noi motoare electrificate de tip mild-hybrid, însoțite de cutii de viteze cu dublu ambreiaj.

Anunțate încă din prima parte a anului, în momentul prezentării versiunii revizuite a modelului Opel Corsa, motoarele mild-hybrid vor fi introduse în oferta celui mai mic model al mărcii germane, acestea urmând să poată fi comandate în perioada următoare.

Motorizările hibrid sunt o premieră pentru Corsa, ele fiind similare cu cele regăsite pe alte modele ale mărcii și ale grupului Stellantis, din care Opel face parte. Este vorba despre un motor de 1.2 litri în trei cilindri, cu puteri de 100 și 136 CP, care va fi împerecheat cu o nouă cutie automată, cu șase trepte, cu dublu ambreiaj. Cutia este una electrificată, pentru că include motorul electric de 21 kW. Acesta este alimentat de o baterie de 48 de volți, cu o capacitate de 0,4 kWh, care înmagazinează energia recuperată la frânare și o folosește pentru un plus de putere la demaraj și în timpul accelerației, conducând la un consum mediu de 5,5 litri/100 km (4,7 litri/100 km pentru motorul de 100 CP).

Motorul electric are resurse limitate, însă poate rula singur pentru aproximativ un kilometru, la viteze de până la 30 km/h.

Opel Corsa reușește astfel să intre în familia automobilelor care oferă o gamă completă de motorizări, de la cele cu combustie clasice, la propulsia complet electrică, având acum și o motorizare hibrid.

Opel și-a propus ca la finalul anului viitor să ofere pe toate modelele sale cel puțin o motorizare complet electrică, alături de cele cu combustie și hibrid, iar din 2025 să nu mai lanseze niciun automobil cu motoare pe comnbustie, ceea ce înseamnă că modelele aflate în oferta actuală vor fi ultimele motoare cu benzină care vor mai fi vândute de această marcă, până la finalul ciclului de viață al acestora.

Related posts