Mercedes-Benz: Întreruperea legăturilor economice cu China este de neconceput

Da mai departe!

Întreruperea legăturilor economice cu China este nerealistă, a declarat directorul general al producătorului de maşini de lux Mercedes-Benz, Ola Kaellenius, pentru cotidianul Bild am Sonntag, şi a spus că încercarea de a face acest lucru ar expune cea mai mare parte a industriei germane la un nivel de risc ridicat, transmite Reuters.

Europa încearcă să-şi reducă dependenţa de China, deoarece perturbarea provocată de pandemie şi criza din Ucraina au evidenţiat pericolele dependenţei de furnizorii dominanţi şi fragilitatea lanţurilor de aprovizionare.

Dar Ola Kaellenius a spus că decuplarea de China, a doua cea mai mare economie din lume, este ”de neconceput pentru aproape toată industria germană”.

”Principalii jucători din economia globală, Europa, SUA şi China, sunt atât de strâns întrepătrunşi încât decuplarea de China nu are sens”, a spus el.

Producătorii de maşini germani depind de piaţa auto chineză, cea mai mare din lume, iar cei mai mari doi acţionari ai Mercedes-Benz sunt Beijing Automotive Group şi preşedintele Geely Li Shufu.

China a generat 18% din venituri şi 37% din vânzările de maşini ale Mercedes-Benz în 2022, iar Kaellenius anticipează că vor urma mai multe.

„Cifrele noastre de vânzări în China sunt în creştere şi sunt destul de optimist că vom creşte şi în acest an. În anii corona, chinezii mai bogaţi în special au făcut economii extraordinare. Această putere de cumpărare ar trebui să ne avantajeze”, a spus Kaellenius.

Related posts