Exporturile de automobile electrice ale Chinei au atins un nivel record graţie cererii venite din Europa

Da mai departe!

Exporturile de automobile electrice din China s-au dublat în luna noiembrie, atingând o valoare record pentru o singură lună, stimulată în special de faptul că producătorii euro europeni direcţionează producţia spre China, transmite Bloomberg.

Datele publicate de Administraţia vamală arată că producătorii auto din China au exportat vehicule electrice în valoare de 3,2 miliarde de dolari în luna noiembrie, în creştere cu 165% faţă de luna noiembrie a anului trecut şi cea mai ridicată valoare înregistrată vreodată într-o singură lună. Ţările europene precum Belgia şi Marea Britanie au fost cei mai mari importatori, preluând aproape 70% din livrările totale.

Pentru a doua lună la rând, exporturile de vehicule electrice de pasageri au reprezentat mai mult de jumătate din livrările totale de autoturisme ale Chinei, în noiembrie exporturile de vehicule ale gigantului asiatic atingând o valoare record de şase miliarde de dolari.

Aceste cifre vin într-un moment în care producătorii europeni de automobile, inclusiv Volkswagen AG şi BMW AG, intenţionează să producă automobile şi componente în China din cauza capacităţilor limitate de pe pieţele lor domestice. În plus, producătorul chinez SAIC Motor Corp., deţinătorul mărcii MG Motors, şi-a extins reţeaua de distribuţie pentru a vinde vehicule electrice în Europa prin intermediul importurilor. Constructorul american Tesla Inc. a livrat şi el luna trecută peste 37.000 de automobile electrice produse în China, după ce în luna martie a livrat doar 60 de automobile şi niciunul în luna aprilie, când a oprit asamblarea de automobile din cauza carantinei introduse în Shanghai. 

Related posts