Sindicatele auto din Italia anunță grevă totală timp de o zi din cauza scăderii dramatice a producției de mașini

Angajații din cadrul uzinelor Stellantis din Italia, dar și din alte unități ale sectorului auto vor intra într-o grevă temporară, timp de 24 de ore, pe 18 octombrie, în semn de protest față de scăderea sistematică a producției de vehicule în această țară. „Sunt necesare răspunsuri”, au anunțat sindicatele.

Consiliul Concurenței analizează preluarea de către Autoklass Center a unor activități destinate mărcilor Volkswagen

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Autoklass Center S.R.L. intenționează să preia de la Tess S.R.L. activitățile de distribuție, service și agenție pentru mărcile Volkswagen Autoturisme, Volkswagen Autovehicule Comerciale și DasWelt Auto, informează instituția prin intermediul unui comunicat transmis redacției.

Castrol lansează o nouă formulă MAGNATEC pentru o gamă vastă de motoare Ford

Castrol a lansat o nouă formulă a renumitului său lubrifiant pentru motoare de mașină, MAGNATEC, pentru a satisface nevoile specifice ale unora dintre cele mai populare motoare pe benzină ale Ford. Castrol MAGNATEC 0W-20 E este compatibil cu motoarele electrice EcoBoost de 1,0 l, EcoBoost I3 de 1,5 l și Duratec-Hybrid de 2,5 l de la Ford, care se găsesc în modele precum Fiesta, Focus și Kuga.

GM şi Ford ar trebui să nu mai exporte vehicule din China în SUA, în temeiul unei interdicţii propuse pentru software-ul şi hardware-ul auto din China

General Motors şi Ford Motor ar trebui să oprească exporturile de vehicule din China în Statele Unite, în temeiul unei propuneri de reglementare care ar interzice software-ului şi hardware-ului auto din China, a declarat luni, pentru Reuters, un oficial al Departamentului de Comerţ.