Producătorii auto din UK livrează cu întârziere mașinile pe benzină pentru a respecta cota de vânzări de mașini electrice stabilită de guvern

Producătorii de automobile raționalizează vânzările de vehicule pe benzină și hibride în Marea Britanie pentru a evita amenzile considerabile dacă nu respectă cota de vânzări de mașini electrice, potrivit unuia dintre cele mai mari lanțuri de dealeri din țară, scrie The Telegraph.

Kia participă pentru prima dată la salonul IAA Hanovra – premierele, automobilele PBV

Pentru prima dată, Kia participă la salonul auto IAA din Hanovra, desfășurat în perioada 16-22 septembrie 2024, un punct cheie al evenimentului fiind premiera europeană a automobilelor concept PBV ale mărcii. Cu conceptele PBV, Kia face pasul îndrăzneț de a intra pe piața automobilelor comerciale ușoare (LCV) cu o gamă interesantă de modele construite pentru a fi utilizate în diferite domenii.

Noile fluide de transmisie Castrol ON EV pentru motoare electrice

Castrol a lansat două noi fluide complet sintetice de înaltă performanță, concepute pentru autovehiculele electrice echipate cu transmisii electrice umede. S-a demonstrat că Castrol ON EV Transmission Fluid W2 și W5, în testarea și dezvoltarea personalizată, parcurg o distanță mai mare, se încarcă mai repede și durează mai mult.

Șeful VW: „Industria europeană de automobile se află într-o situație foarte serioasă”

Volkswagen a anunțat angajații că are nevoie de măsuri de austeritate pentru a-și îndeplini planul de restructurare care prevede reduceri de până la 10 miliarde de euro în următorii doi ani. Planul suferă deja din acest an, fiind imposibil de tăiat circa 3 miliarde de euro, de aceea managementul s-a gândit la reduceri de personal și închiderea unor unități.