Vrei mașină Xiaomi SU7? Ai timp de așteptare de patru – șapte luni după comandă

Da mai departe!

La doar câteva zile după deschiderea catalogului de comenzi, noul model electric Xiaomi SU7 a devenit un vehicul pentru care clienții vor avea de așteptat luni bune.

Pe 27 martie Xiaomi a deschis catalogul de comenzi pentru primul său vehicul, modelul electric SU7. Încă din prima jumătate de oră de la debutul vânzărilor, oficialii mărcii vorbeau despre zeci de mii de contracte semnate, iar după 24 de ore numărul acestora atinsese deja aproape 90.000. Mai exact 88.898 clienți au comandat mașina în doar o zi.

Acum, după doar câteva zile, unele dintre ele de week-end, oficialii Xiaomi s-au văzut nevoiți să își avertizeze clienții că se pot confrunta cu perioade de așteptare de patru până la șapte luni în funcție de versiunea comandată.

Verificată de Reuters, această informație s-a dovedit reală. Mai exact, încercarea de a plasa o comandă pe aplicația dedicată Xiaomi,le-a arătat reporterilor agenției de știri că livrările pentru modelul standard Xiaomi SU7, cu un preț de 215.900 de yuani (27.680 de euro), ar putea dura între 18 și 21 de săptămâni.

Mai mult chiar, cei care își doresc cea mai scumpă variantă disponibilă în prezent (SU7 Max) vor avea de așteptat între 27 și 30 de săptămâni chiar dacă plătesc 299.900 de yuani (38.440 de euro).

Modelul Xiaomi SU7 – al cărui design a atras glume pe seama asemănării cu modele occidentale precum Taycan și Panamera de la Porsche – pare să fi accentuat, prin prețul său, războiul prețurilor din China. De altfel, modelul este, deocamdată, disponibil doar acolo.

Marca Aito, susținută de Huawei și asamblată de Seres, a anunțat la începutul acestei săptămâni reduceri de până la 20.000 de yuani pentru SUV-ul M7, în timp ce Xpeng oferă, de asemenea, subvenții de până la 20.000 de yuani pentru la SUV-ul său electric G9. E drept că ambele oferte sunt temporare.

Nici Chery nu s-a lăsat mai prejos și a anunțat că va oferi pachete speciale de dotări și reduceri pentru unele dintre vehiculele sale.

Xiaomi SU7, al cărui nume este o prescurtare a „Speed Ultra 7”, are o versiune de bază, cu tracțiune spate, care pune la dispoziția șoferului „o accelerație impresionantă de 0-100 în 5,28 s și o autonomie de până la 668 km. (…) Motorul de 299 cai putere și cuplul maxim de 400 Nm oferă o experiență de neuitat. Viteza maximă este de 210 km/h, iar distanța de frânare la 100-0 km/h este de doar 35 metri și jumătate, evidențiind siguranța și eficiența acestui model inovator”.

Related posts