Volvo V40 Cross Country facelift – mereu fresh

Da mai departe!

Volvo V40 este un produs de succes al constructorului auto din Suedia. Cum actuala generție a primit un facelift, AutoReport.ro a ținut să testeze cea mai interesantă variantă: Cross Country.

În 2016, V40 a beneficiat de o reconfigurare majoră, primind amprenta noului stil Volvo, cu o grilă concavă distinctă ce conține noul logo Volvo, și farurile “Thor’s Hammer” văzute prima dată la XC90. Nu sunt modificări majore de design la exterior în afară de aceste noi LED-uri, dar se pare că mașina nici nu are nevoie mari schimbări. În gama premium compactă V40 încă arată bine, dar pare că rămânea în urmă față de designul celorlalte modele din gama Volvo.
T4 este numele oficial al acesteia și ascunde un motor de 2.0 litri turbo care oferă 190 de CP și un cuplu generos, de 300 Nm, disponibil foarte jos, la 1300 rpm. Drive E 2.0 litri turbo este proiectat și construit la fabrica de Volvo din Skövde. În combinație cu transmisia automată, acest motor livrează puterea foarte prompt, în același timp fiind și economic.
Noi suntem obișnuiți cu o marcă Volvo cuminte, dar modelul de test are sub caporă cel mai performant motor din segment în zona sa de putere. De asemenea, V40 CC vine cu o direcție foarte precisă și un comportament dinamic care te face să conduci mai sportiv. Dacă mai adăugăm în ecuație și tracțiunea integrală oferită de această variantă, avem imaginea unui model care se descurcă bine atât pe asfalt cât și pe macadam.
Modificările aduse de facelift sunt atât de subtile încât trebuie să le cauți cu antenție. Totuși, noi apreciem tapiseria albă, dar și noile cusături de pe volanul bicolor. Grafica sistemului multimedia a fost ușor modificată printr-un update software. În ceea ce privește spațiul interior, V40 este una dintre puținele compacte care oferă spațiu suficient pentru 5 persoane.
Păstrarea poziționării de leader cu privire la calitatea aerului din interiorul mașinii este pusă în valoare în Seria 40 din 2016, prin includerea siglei CleanZone pe fantele de ventilație.
Tehnologia premiată Volvo CleanZone verifică dacă aerul exterior este filtrat în mod eficient înainte de a intra în cabină, eliminând poluanții nocivi, care sunt tot mai frecvenți în zonele urbane mari.
În ceea ce privește siguranța, Volvo este încă un reper. V40 facelift este echipat în continuare în standard cu airbag pentru pietoni – o premieră mondială care a rămas încă unică în industrie chiar şi la 4 ani de la lansarea modelului suedez – şi cu sistemul City Safety, prin care maşina frânează automat în oraş dacă nu eşti atent în trafic. V40 oferă chiar și airbag pentru genunchii șoferului și ai pasagerului.

Volvo V40 Cross Country facelift T4

– 0-100 km/h: 7,1 secunde
– Viteza maximă: 210 km/h
– L/l/î: 4.370/1.857/1.458
– Masă proprie: 1.569 kg
– Volum portbagaj (l): 324
– Cilindree (cmc): 1.969
– Putere (CP): 190 la 4.700 rpm
– Cuplu maxim (Nm): 300 la 1.300 rpm
– Consum mediu: 7 l/100 km (urban)
– Cutie de viteze: automată, 7 trepte

Related posts