Volvo lansează S60 – primul Volvo produs în SUA

Da mai departe!

Noul S60, sedanul sport premium Volvo Cars, a fost prezentat astăzi în premieră mondială live de la prima fabrica Volvo din SUA: Charleston, Carolina de Sud. Noua fabrică din Charleston a fost inaugurată oficial astăzi. Lansarea mașinii împreună cu deschiderea fabricii consolidează angajamentul față de SUA, o piață importantă pentru companie și pentru noul său sedan sport premium. Noul S60 este prima mașină Volvo realizată în SUA.

Noul S60 este prima mașină Volvo vândută fără motorizare diesel, semnalând angajamentul companiei pentru electrificare și un viitor dincolo de motoarele tradiționale cu combustie. În 2017, Volvo Cars a fost primul producător auto care a anunțat strategia sa privind electrificarea tuturor modelelor până în 2019.
Două motoare pe benzină turbo-charged și supercharged hibride plug-in vor fi disponibile pentru noul S60: hibridul plug-in T6 Twin Engine AWD care generează combinat 340 CP, și hibridul plug-in premiat T8 Twin engine care generează 400 CP*. Motoarele pe benzină T5 și T6 vor fi disponibile la lansare.

Pentru prima oară în segmentul său, clienții pot accesa S60 prin serviciul de abonare premium Care by Volvo, care oferă accesul la mașină fără avans, pe baza unui abonament fix plătit lunar în locul achiziției mașinii. Prin Care by Volvo, să ai o mașină e la fel de simplu și transparent ca deținerea unui telefon mobil.
Noul S60 este construit pe platforma scalabilă de produs SPA, include tehnologii de siguranță și sistem de infotainment, dotări întâlnite la modelul estate premium V60 lansat anul acesta, dar și la modelele seriei 90 și modelul premiat XC60, toate acestea reușind să atingă performanțe de top în materie de siguranță. Astfel, noul S60 este una dintre cele mai sigure mașini de pe șosea.

Sistemul City Safety cu asistență la frânare ajută șoferul să evite potențiale coliziuni și este singurul sistem de pe piață care identifică pietoni, bicicliști și animale mari. Pentru prima oară în segmentul sedan, City Safety folosește frânarea automată pentru a evita coliziunea cu mașinile ce vin din sens opus.

Sistemul opțional Pilot Assist – care oferă suport la virare, accelerare și frânare pe drumuri bine marcate la viteze de până la 130 km/h – a fost actualizat cu performanțe îmbunătățite la virare. S60 include și sistemele Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation și alte sisteme de asistență la virare. Sistemul opțional Cross Traffic Alert cu frânare automată crește siguranța pasagerilor și a celorlalți participanți la trafic.

Sistemul de infotainment Volvo Cars Sensus Connect este perfect compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto și 4G, și menține șoferii conectați în permanență. Sistemul este controlat cu ajutorul unei interfețe intuitive prin ecranul tactil central unde poți vedea funcțiile mașinii, navigația, serviciile conectate și aplicațiile de entertainment ale mașinii.

Versiunile electrice ale noului S60 au o manevrabilitate îmbunătățită datorita unui upgrade numit Polestar Engineered – dezvoltat de Polestar, divizia de mașini electrice de performanță a Volvo Cars. Polestar Engineered este disponibil exclusiv cu motorizarea T8 Twin Engine plug-in hybrid și este o ofertă completă care oferă upgrade-uri pentru roți, frâne, suspensii și unitatea de comandă a motorului, generând astfel 415 CP.

Related posts