Volvo Cars a stabilit preţul ofertei sale publice la nivelul inferior al intervalului anunţat iniţial

Da mai departe!

Volvo Cars a stabilit preţul ofertei sale publice la nivelul inferior al intervalului anunţat iniţial, evaluând compania suedeză deţinută de grupul chinez Geely la puţin peste 18 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Pieţele ofertelor publice iniţiale din Europa şi Statele Unite au fost afectate de anulări din cauza inflaţiei şi blocajelor din lanţurile de aprovizionare care au amplificat volatilitatea tranzacţiilor bursiere, în timp ce alte companii au amânat planurile.

Volvo Cars, care informase anterior că preţul ofertei va fi cuprins între 53 de coroane (6,2 dolari) şi 68 de coroane pe acţiune, a anunţat luni că optează pentru 53 de coroane.

Producătorii auto sunt afectaţi de impactul deficitului de semiconductori asupra producţiei, mai mulţi dintre aceştia fiind neviţi să îşi reducă ţintele de producţie şi să închidă fabrici din cauza îngrijorărilor că problema va continua şi în 2022.

La preţul anunţat, Volvo Cars este evaluată la puţin pese 18 miliarde de dolari, cu mult sub nivelul de 23 de miliarde de dolari anticipat pentru preţul maxim vizat.

Volvo Cars intenţionează să atragă circa 20 de miliarde de coroane suedeze (2,3 miliarde dolari), un nivel aflat cu o cincime sub ţinta iniţială.

Tensiunile politice dintre Beijing şi Stockholm continuă, după ce Suedia a exclus Huawei din reţeaua sa 5G, iar companii suedeze precum Ericsson au pierdut afaceri în China.

Geely, care în 2010 a plătit Ford 1,8 miliarde de dolari pentru Volvo Cars, nu va exercita o opţiune de supraalocare, în timp ce oferta amendată va avea ca rezultat listarea la bursă a 16%-17,9% din acţiuni.

Related posts