Volkswagen ar putea asambla automobile în fabricile Ford din SUA

Da mai departe!

Volkswagen construieşte o alianţă cu Ford Motor şi ar putea folosi fabricile grupului american din Statele Unite pentru asamblarea de automobile, a declarat marţi directorul general al grupului german, Herbert Diess, după o vizită la Casa Albă, transmite Reuters.

care tarifele, noile tehnologii şi reglementările mai stricte în domeniul emisiilor poluante fragmentează pieţele globale.

Firmele care în trecut doreau să fabrice vehicule atractive la nivel global, pentru a genera economii, caută acum avantajele aduse de anumite segmente de piaţă, cum sunt SUV-urile hibride, camionetele pickup în America de Nord sau maşinile de oraş în Europa.

Un analist al RBC Capital Markets, Joseph Spak, a afirmat marţi, într-o notă de cercetare, că declaraţiile lui Diess măresc probabilitatea ca VW să utilizeze o parte din capacitatea de producţie nefolosită a Ford, în cadrul unui parteneriat mai larg. Spark a mai spus că un producător auto european sau asiatic ar putea dori să cumpere o parte din capacitatea de producţie neutilizată a General Motors.

General Motors a anunţat săptămâna trecută că intenţionează să închidă cinci fabrici din America de Nord, una fiind în Canada.

”VW ar putea avea ceva putere de negociere, în condiţiile în care unele din unităţile de producţie ale GM ar putea fi cumpărate (deşi acest lucru ar putea avea impact asupra intenţiilor mai largi cu Ford)”, a scris Spak.

VW deţine o fabrică de asamblare în Chattanooga, Tennessee. Referitor la necesitatea unei noi uzine, Diess a spus că grupul se află în negocieri avansate în Tennessee, dar că ar putea exista şi alte opţiuni.

Diess a spus că VW nu va prelua o participaţie la Ford în cadrul alianţei negociate.

”Construim o alianţă cu Ford care va întări poziţia Ford în Europa, deoarece vom avea platforme comune. Am putea folosi capacităţile de producţie ale Ford aici, în SUA, pentru a fabrica automobile pentru noi”, a mai spus Diess.

Related posts