Volkswagen achiziționează de la Volvo o divizie specializată în conducere conectată

Da mai departe!

Producătorul auto german Volkswagen va plăti 1,1 miliarde de coroane suedeze (122 de milioane de dolari) pentru a achiziţiona o participaţie majoritară în divizia WirelessCar a grupului suedez Volvo, specializată în conducere conectată, transmite Reuters.

Tehnologia dezvoltată de WirelessCar va facilita schimburi de date sigure şi stabile între sistemele de operare din maşini şi o platformă cloud realizată cu Microsoft, a precizat VW.

Grupul german va achiziţiona 75,1% din WirelessCar , ceea ce îi va permite producătorului auto suedez Volvo să se concentreze pe vehiculele comerciale, afacerea sa de vază de când a vândut divizia Volvo Cars, în 1999.

Până în 2023 Volkswagen vrea să investească peste 11 miliarde de euro în vehicule electrice şi autonome, digitalizare şi servicii de mobilitate.

WirelessCar are propria sa platformă de tehnologie şi dezvoltă servicii digitale pentru clienţi ca Jaguar Land Rover, Daimler, Nissan şi Volvo Cars.

Compania are peste trei milioane de maşini conectate active pe plan global şi ar urma să raporteze venituri de 500 de milioane de coroane suedeze în 2018, a anunţat Volvo.

Tranzacţia, care ar urma să se finalizeze în primul semestru din 2019, urmează să fie supusă spre aprobare autorităţilor de reglementare.

Volkswagen are opţiunea de a cumpăra şi restul acţiunilor WirelessCar, pe care nu le deţine încă.

Related posts