Kia e-Niro a parcurs traseul Lisabona – Katowice pentru a arăta importanța tranziției către mobilitate electrică

Da mai departe!

Kia a realizat o călătorie de 3.741 kilometri cu noul crossover 100% electric e-Niro, oferind astfel un mesaj delegaților la cea de-a 24-a Conferință a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP24) cu privire la importanța tranziției la forme de transport sustenabile.

Călătoria din Lisabona, Capitala Europeană Verde în 2020, către Conferința ONU privind schimbările climatice (COP24) organizată în Katowice, Polonia a ilustrat beneficiile transportului cu zero emisii oferite de Kia e-Niro – și numeroasele obstacole care încă stau în calea unei utilizări mai răspândite a vehiculelor electrice.

Proiectul ‘COP by Electric Car’: 3.741 kilometri parcurși, nouă zile, șapte țări, 14 orașe
Echipa ‘COP by Electric Car’ a plecat din Lisabona pe 3 decembrie și a ajuns în Katowice pe 11 decembrie. Pe parcursul celor nouă zile ale călătoriei, crossover-ul 100% electric Kia e-Niro a parcurs 3.741 kilometri, traversând șapte țări și oprind în 14 orașe: Madrid, Vitoria-Gasteiz (EGC 2012), San Sebastián, Bordeaux, Tours, Paris, Brussels, Nijmegen (EGC 2018), Essen (EGC 2017), Dortmund, Berlin, Dresden, Wrocław și Katowice. În timpul călătoriei au fost aranjate întâlniri cu politicienii locali pentru a demonstra viabilitatea dezvoltării unei mobilități electrice sustenabile și pentru a atrage atenția asupra provocărilor aduse de aceasta.

Călătoria a fost finalizată de către Get2C, o organizație portugheză care activează în domeniul schimbărilor climatice, energiei și piețelor de carbon, în parteneriat cu Kia Motors și Consiliul orașului Lisabona. Inițiativa reprezintă începutul proiectului ‘Cooler World’ de către Get2C, care se concentrează pe creșterea gradului de conștientizare a potențialului oferit de mobilitatea electrică – și reducerea emisiilor asociate acesteia. Modelul e-Niro a fost condus de către Luís Costa, partener al Get2C și doi jurnaliști – Inés Alves de la portalul de știri portughez Sapo 24 și Luis Graciano.

Emisiile CO2 ale modelului e-Niro au fost măsurate în timp real de către echipa COP by Electric Car. Emisiile CO2 indirecte – asociate producerii energiei electrice – au totalizat 154 kg – reprezentând o reducere de 74% a emisiilor în comparație cu aceași distanță parcursă cu un automobil propulsat de un motor cu combustie internă. Consumul electric mediu a fost de 17 kW/100 km, iar viteza medie a fost de 71 km/h. În timpul celor nouă zile, automobilul a petrecut 54.5 ore pentru încărcare – 15 ore în cursul zilei și 39.5 ore în timpul opririlor nocturne.

Luís Costa precizează: „COP by Electric Car este un proiect independent care urmărește să sensibilizeze opinia publică cu privire la dezvoltarea durabilă, în special alertarea oamenilor asupra riscurilor și provocărilor legate de schimbările climatice. Această călătorie împlinește această ambiție, concentrându-se pe mobilitatea electrică, care va juca un rol decisiv în procesul de decarbonizare. e-Niro a fost ușor, confortabil și captivant de condus – cele mai mari obstacole pe care le-am întâmpinat fiind legate de sistemul inadecvat de plată și lipsa standardizării stațiilor de încărcare.”

e-Niro va fi comercializat în Europa; un crossover cu zero emisii și autonomie de până la 455 Km în ciclu combinat și de până la 615 Km în ciclu urban
e-Niro, primul crossover utility vehicle al Kia, oferă o autonomie de până la 455 kilometri (282 mile)* cu o singură încărcare – și până la 615 kilometri (382 mile) în oraș**. Comercializat pe piețele europene, noul Kia e-Niro oferă o autonomie mai mare decât multe automobile propulsate de motoare cu combustie internă pe benzină și multe alte vehicule electrice (și chiar decât un număr semnificativ de alte automobile electrice mai scumpe) datorită sistemului său de propulsie cu zero emisii. Combinația unică dintre stil și practicitate se îmbină cu garanția fără egal Kia, de șapte ani, 150.000 kilometri, ce acoperă de asemenea și pachetul de baterii și motorul electric.

e-Niro este disponibil cu pachetul de baterii litiu-ion polimer, de capacitate mare, de 64 kWh dar și cu pachetul de 39.2 kWh, ce oferă șoferilor o autonomie de până la 289 kilometri (179 mile) cu zero emisii, cu o singură încărcare completă. Conectat la un încărcător rapid de 100 kW, e-Niro are nevoie de doar 42 de minute pentru reîncărcarea bateriei de la 20% la 80%.

Noul e-Niro se alătură versiunilor existente Niro Hybrid și Plug-in Hybrid – care au fost comercializate la nivel mondial în peste 250.000 de unități de la lansarea acestora în 2016. Până în acest moment, în Europa au fost vândute peste 82.000 de unități ale crossover-ului hibrid.

Related posts