Uzina KIA din Europa depășește borna de 4 milioane de automobile produse

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
  • În doar 15 ani, uzina ultra-modernă din Žilina, Slovacia, a produs peste 4 milioane de automobile Kia. Kia Slovacia continuă să fie o rampa de lansare pentru creșterea prezenței Kia în Europa.

Premiata uzină Kia din Slovacia a marcat o etapă importantă în istoria mărcii, după ce facilitatea high-tech a produs al patrulea milion de automobile, un model Kia Sportage, ieșit astăzi de pe linia de producție.

Baza europeană Kia de lângă Žilina, Slovacia, a început producția de masă în 2006 și a acționat ca ”trambulină” pentru expansiunea Kia în Europa. Primele automobile care au fost produse la Kia Slovacia au fost membre ale familiei Kia Ceed – o gamă de modele care continuă să fie desenată, proiectată și fabricată în Europa special pentru a atrage clienții de  pe Bătrânul Continent. Gama Ceed a fost introdusă în același timp cu garanția Kia de șapte ani, unică în industrie, iar această combinație câștigătoare a catapultat brandul Kia în categoria producătorilor de masa din piața europeană.

Kia Slovacia a produs primul său milion de automobile în 2012 și, la fiecare trei ani, a adăugat încă un milion de automobile la statistica de producție. Acum, 9 ani mai târziu, patru milioane de mașini au ieșit de pe linia de producție de 7,5 kilometri lungime, capabilă să producă simultan opt modele diferite. În prezent, acoperă fabricarea tuturor membrilor familiei Ceed, compusă din Ceed, Ceed GT, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed și sistemele de propulsie plug-in hybrid ale versiunilor Ceed Sportswagon și XCeed. Fabrica este, de asemenea, responsabilă pentru producerea a trei generații ale modelului Sportage, inclusiv variantele mild-hybrid ‘Ecodynamics+’.

Suk-Bong Kim, președintele Kia Slovacia, a transmis un mesaj de apreciere echipei: „Datorită eforturilor tuturor angajaților noștri, în special a operatorilor de pe liniile de producție, am atins această etapă incredibilă în istoria noastră. Kia Slovacia este recunoscută de mult timp pentru calitate, eficiență, siguranță și tehnologie remarcabilă, iar succesul modelelor noastre în Europa reflectă aceste standarde ridicate. Fabrica este acum unul dintre principalii producători și exportatori din Slovacia, care angajează o forță de muncă de 3.700 de persoane, asistată de roboți de înaltă tehnologie. O investiție recentă de 70 de milioane de euro permite fabricii să producă și să asambleze noi motoare pe benzină ca răspuns la cererile în schimbare ale pieței. Kia va construi acum motoare pe benzină cu capacitate mică, foarte eficiente, compatibile cu sistemele hibride, pe trei linii de producție, a patra fiind dedicată celui mai recent motor diesel ‘Smartstream’ de 1,6 litri al mărcii.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Facebooktwitterlinkedinrssyoutube

Related posts