Ford va avea două noi platforme dedicate autovehiculelor electrice până în 2025

Da mai departe!

Constructorul auto american Ford Motor Co urmează să anunţe miercuri că va dezvolta două noi platforme dedicate vehiculelor complet electrice, una pentru camionete şi SUV-uri şi alta pentru autoturisme, în conformitate cu o strategie dedicată ajungerii din urmă a rivalilor în cursa globală spre electrificare, informează Reuters citând surse din apropierea planurilor Ford.

Noile platforme pentru autovehicule complet electrice fac parte dintr-un plan ambiţios pe mai mulţi ani şi în valoare de mai multe miliarde de dolari pe care Ford îl va prezenta miercuri investitorilor la un eveniment online.

Platformele dedicate vor oferi Ford arhitecturi comune, inclusiv componente pentru şasiuri, motoare electrice şi module de baterii, pe baza cărora constructorul american îşi va dezvolta viitoarele sale modele electrice. În acest fel, Ford va putea să îşi simplifice şi să îşi reducă cheltuielile pe măsură ce face tranziţia de la o gamă globală de modele compusă în principal din automobile cu motoare cu ardere internă.

Anterior, Ford a anunţat că va cheltui 22 de miliarde de dolari până în 2025 pentru electrificarea multora dintre vehiculele sale în cele două Americi, Europa şi China.

Sursele citate de Reuters susţin că, până la mijlocul acestui deceniu, Ford intenţionează să lanseze cel puţin nouă autoturisme şi SUV-uri mici complet electrice şi cel puţin trei camionete, dubiţe şi SUV-uri mari electrice, inclusiv noi generaţii ale modelelor Ford F-150 Lightning şi Mustang Mach-E.

La începutul acestui an, Ford a lansat modelul Mustang Mach-E, un crossover electric construit pe baza unei noi platforme dedicate, care în interiorul companiei este denumită GE. Sursele susţin că o nouă versiune a acestei platforme, denumită GE2, va fi lansată în 2023 şi va fi utilizată drept bază pentru noile versiuni ale Mustang coupe şi Mach-E.

Sursele au adăugat că, în cazul Europei, Ford va utiliza o a doua platformă pentru autoturisme, o versiune a arhitecturii MEB a celor de la Volkswagen, pentru cel puţin două noi modele, începând din 2023.

În luna februarie a acestui an, şefii de la Ford au anunţat că întreaga gamă de modele din Europa va fi una complet electrică în 2030.

Related posts