Un sindicat al lucrătorilor din transporturi ridică mari probleme pentru Tesla în Suedia

Da mai departe!

Tesla are probleme serioase în Suedia, după ce un sindicat al lucrătorilor din domeniul transporturilor a declarat că intenționează să își extindă blocarea livrărilor producătorului auto în toate porturile suedeze, începând cu 17 noiembrie.  

Sindicatul suedez al lucrătorilor din transporturi anunțase anterior că va refuza să încarce și să descarce automobilele Tesla în patru porturi suedeze, ca urmare a refuzului companiei americane de a semna contracte colective de muncă cu mecanicii săi. Membrii IF Metall care lucrează în 10 ateliere de service Tesla și în aproximativ 20 de centre de reparații sunt în grevă din 27 octombrie.

„Am primit semnale că mașinile Tesla sunt reprogramate pentru alte porturi suedeze și acum închidem complet această posibilitate”, a declarat Tommy Wreeth de la Sindicatul lucrătorilor din transporturi, citat de Bloomberg. Problemele din Suedia s-ar putea amplifica în următoarele săptămâni, pe măsură ce alte sindicate vor cere condiții mai bune pentru lucrători prin acorduri colective. Într-un interviu acordat marți ziarului Dagens Industri, Susanna Gideonsson, președintele Confederației Sindicatelor Suedeze, a avertizat că organizația este pregătită să escaladeze conflictul dacă Tesla nu-și schimbă poziția. Tesla a declarat pentru agenția suedeză de presă TT că „oferă deja acorduri echivalente sau mai bune decât cele acoperite de negocierile colective și nu vede niciun motiv pentru a semna vreun alt acord”.   Suedia este a cincea cea mai mare piață a Tesla în Europa, cu un total de 16.309 mașini noi înmatriculate în primele nouă luni ale anului.

Related posts